• 1 kg krumpli
• 10 dkg füstölt kolbász
• 10 dkg füstölt szalonna
• 6 tojás
• 5 dl tejföl
• 2 tojássárgája
• kevés vaj
A krumplikat alaposan megmossuk, sós vízben feltesszük főni. Ha megpuhultak, kivesszük őket, megpucoljuk és felkarikázzuk őket. A tojásokból tíz perc alatt keményt tojást főzünk, majd megpucoljuk és felkarikázzuk őket. A tejfölt a tojássárgákkal alaposan összekeverjük, és ízlés szerint fűszerezzük. Egy tepsit kivajazunk és rárétegezzük a hozzávalókat: krumpli, kolbász, tojás, majd rákenjük a tejfölös masszát, végül krumplival fedjük be az egészet. Rákenjük a maradék tejfölt, és szalonnaszeletek teszünk rá. Az egészet átsütjük még a sütőben
Három kanálnyi olívaolajon pirítsuk meg a fokhagymát, majd tegyük át a paellás edénybe. A fokhagyma után maradt olajon néhány másodpercig pirítsuk a durvára vágott petrezselymet, m...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesKeményre főzzük a tojásokat, kihűtjük, meghámozzuk. Megszabadítjuk a héjától a kardamom magot, dörzsmozsárba helyezzük. Ugyanoda kerül a kömény és a koriander-mag is, összedörzsö...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük. 2. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és ízlés szerint sózzuk, majd jól összegyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű