• 1 kg krumpli
• 10 dkg füstölt kolbász
• 10 dkg füstölt szalonna
• 6 tojás
• 5 dl tejföl
• 2 tojássárgája
• kevés vaj
A krumplikat alaposan megmossuk, sós vízben feltesszük főni. Ha megpuhultak, kivesszük őket, megpucoljuk és felkarikázzuk őket. A tojásokból tíz perc alatt keményt tojást főzünk, majd megpucoljuk és felkarikázzuk őket. A tejfölt a tojássárgákkal alaposan összekeverjük, és ízlés szerint fűszerezzük. Egy tepsit kivajazunk és rárétegezzük a hozzávalókat: krumpli, kolbász, tojás, majd rákenjük a tejfölös masszát, végül krumplival fedjük be az egészet. Rákenjük a maradék tejfölt, és szalonnaszeletek teszünk rá. Az egészet átsütjük még a sütőben
A zsírt a bográcsban, közepes lángon kiolvasztjuk és beleöntjük a felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a majoránnát, az őrölt pirospaprikát, a borsot és a köményt. Elkeverjük, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt a mártást a kifőtt tésztával összekeverem, kivajazott tepsibe rakom, sajtot reszelek rá, és megsütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát kisütöm, zsírján dinsztelem a darabolt hagymát, paprikát , kolbászt. Teszek rá fűszer paprikát és a karikára vágott burgonyát,sót, annyi vizet hogy ellepje. Lassú tűzön...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 közepes burgonyát megpucolunk, és sós vízben megfőzzük, levét leöntjük, összetörjük. 5 közepes burgonyát meghámozunk, nyersen nagy lyukú reszelőn lereszeljük, alaposan kinyomkod...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű