- 1 nagy mángold
- krumpli (fejenként 1-2 közepes krumpli szoktam számolni)
- fokhagyma
- bacon
- zsíradék (olaj,zsír)
- só
A mángoldot és összevágott krumplit sós vízben megfőzzük.
Közben elkészítjük az alapot. Kevés zsíradékon a fokhagymát megpirítjuk a bacon-nel, majd az egészet összekeverjük a lecsöpögtetett mángoldos krumplival.
Ez 2 embernek való kisebb adag. Növelhető krumplival de a legjobb hogy ne legyen túl krumplis még mángolddal növeljük ha több adagra van szükségünk.
A darált húst kevés olajon előpároljuk, a burgonyát felszeleteljük, majd egy kivajazott tepsibe a hússal rétegezve lerakjuk. A Tepsis húsos burgonya alapot 4 dl vízben és 1 dl t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat besózzuk, majd olajjal kikent tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és lefedve sütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. A gombát kevés olajon...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA lencsét folyó víz alatt egy szűrőben leöblítjük, majd egy lábasba tesszük, és annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje egy kis sóval és a babérlevéllel feltesszük főni. Kb. 20 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű