- 1 nagy mángold
- krumpli (fejenként 1-2 közepes krumpli szoktam számolni)
- fokhagyma
- bacon
- zsíradék (olaj,zsír)
- só
A mángoldot és összevágott krumplit sós vízben megfőzzük.
Közben elkészítjük az alapot. Kevés zsíradékon a fokhagymát megpirítjuk a bacon-nel, majd az egészet összekeverjük a lecsöpögtetett mángoldos krumplival.
Ez 2 embernek való kisebb adag. Növelhető krumplival de a legjobb hogy ne legyen túl krumplis még mángolddal növeljük ha több adagra van szükségünk.
A darált húshoz kavarjuk a hozzávalókat ,jól kidolgozzuk ,ha túl lágy még adunk hozzá kevés kenyérmorzsát -vizet teszünk forralni a tésztának, külön edénybe a húsgolyóknak -amíg...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes1. A karalábét megtisztítjuk, és kisebb kockákra vágjuk. 2. A hagymát, fokhagymát és zöldpaprikát megtisztítjuk, és apróra összevagdaljuk. 3. A füstölt szalonna zsírján a hagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst gondosan megmossuk, megsózzuk, lábasban 4 dkg zsírban minden oldalát megpirítjuk, majd 1-2 dl forró víz aláöntésével fedő alatt kb. 40 percig pároljuk. Ekkor megfelelő nagys...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű