6 db krumpli, 6 db tojás, 10 dkg kolbász, 5 dkg vaj, só, bors, 3 dl tejföl, 15 dkg natúr krémsajt, 15 dkg mozzarella
1. A krumplit megmossuk és héjával együtt sós vízben megfőzzük. Ezzel párhuzamosan egy másik lábasban a tojásokat is megfőzzük.
2. Felkarikázzuk a kolbászt, és kivajazunk egy közepes méretű sütőtálat / jénai edényt. A krémsajtot kikeverjük a tejföllel, sózzuk-borsozzuk, a mozzarellát kisebb darabokra tépkedjük.
3. A megfőtt krumplit és tojást meghámozzuk, és felkarikázzuk.
4. Egy réteg krumplit teszünk a sütőtál aljára, enyhén sózzuk, pár darab mozzarellát is ráteszünk, majd egy adag krémes tejföl következik. Ezt követi egy réteg tojás és kolbász, és ezt még egyszer megismételjük. A tetejére krumpli kerüljön, amit tejföllel fedünk be, és így toljuk 200 fokos sütőbe kb. 40-50 percre.
Egy lábasban olajat hevítünk, és rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát és a szeletekre vágott fokhagymát. Kis párolás után mehet rá a darált marhahús, és miután az egészet alaposa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámoztam, félbe majd negyedbe vágtam. A húsos császárszalonnát kicsi kockákra vágtam és egy nagyon pici olajon félig megsütöttem. A burgonyát betettem sülni, meg...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét. Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűOlívaolajon pirítsd le a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, majd ezen az alapon dinszteld meg a felkockázott paradicsomot (vagy a konzerves paradicsomot) a zöldfűszerekkel. Te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű