6 db krumpli, 6 db tojás, 10 dkg kolbász, 5 dkg vaj, só, bors, 3 dl tejföl, 15 dkg natúr krémsajt, 15 dkg mozzarella
1. A krumplit megmossuk és héjával együtt sós vízben megfőzzük. Ezzel párhuzamosan egy másik lábasban a tojásokat is megfőzzük.
2. Felkarikázzuk a kolbászt, és kivajazunk egy közepes méretű sütőtálat / jénai edényt. A krémsajtot kikeverjük a tejföllel, sózzuk-borsozzuk, a mozzarellát kisebb darabokra tépkedjük.
3. A megfőtt krumplit és tojást meghámozzuk, és felkarikázzuk.
4. Egy réteg krumplit teszünk a sütőtál aljára, enyhén sózzuk, pár darab mozzarellát is ráteszünk, majd egy adag krémes tejföl következik. Ezt követi egy réteg tojás és kolbász, és ezt még egyszer megismételjük. A tetejére krumpli kerüljön, amit tejföllel fedünk be, és így toljuk 200 fokos sütőbe kb. 40-50 percre.
A bagettet először hosszában félvevágjuk, majd felszeleteljük. Minden kenyérdarab közepébe nyomunk egy kis kocka húsos szalonnát (vagy kettőt). A tojásokat felverjük, sózzuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsük fel az olívaolajat. 🫒 Adjuk hozzá az apróra vágott spenótot, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kukoricát hideg vízben feltesszük főni, forrástól számítva még 5-6 percig főzzük, majd leszűrjük. Ha kicsit lehűlt, a szemeket egy késsel levágjuk a csutkáról. Ha morzsoltat h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűszalonna-->pírítom+hagyma+fűszerek+burgonya+p.paprika+bors+leveskocka. Tarhonyát külön megcsinálni. Bacont megsütni. Tükörtojást csinálunk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű