Családireceptkönyv.hu

Mámorító csirkés burgonyás rakott ínyencség, rengete


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 csirkemell
30 dkg burgonya
1 póréhagyma
15 dkg ementáli
2 evőkanál paradicsomszósz
fél teáskanálnyi curry
fél lime leve
só, bors
olívaolaj

Elkészítés:


A csirkemellet nagyobb szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel, majd kiolajozott hőálló edénybe halmozzuk. A megtisztított burgonyát ráreszeljük és hozzáadjuk az apróra szeletelt póréhagymát is. Olívaolajjal és a fél lime levével meglocsoljuk, majd 25-30 percen át sütjük 180 fokon, időközben megforgatjuk. Ezután kivesszük a sütőből és hozzákeverjük a reszelt sajt felét és a paradicsomszószt, a sajt másik felét a tetejére szórjuk és újabb 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, majd tálaljuk

Mámorító csirkés burgonyás rakott ínyencség, rengete

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Monte Cristo szendvics
Monte Cristo szendvics

kenyerek egyik oldalát megkenjük a majonézzel, mustárral. Tetejükre sonkát, sajtot teszünk, és összeforgatjuk őket. Enyhén sózott, borsozott tojásba mártogatjuk a szendvicse...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hédi
Toszkán csirkeragu 35 perc alatt recept
Toszkán csirkeragu 35 perc alatt recept

-A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, a feldarabolt mellfilével együtt. A paradicsomokat félbevágjuk, majd félretesszük. -Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszer...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babos oldalas
Babos oldalas

Előző este átválogatjuk, és beáztatjuk hideg vízbe a babot, egy másik tálban pedig a füstölt húst. Másnap fél órára hideg vízbe teszünk egy Római tálat, fedelével együtt. A zölds...

Elkészítési idő: 40 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos káposzta fasírttal
Paradicsomos káposzta fasírttal

Egy fej hagymát olajon megpárolunk, majd hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott káposztát, de csak mindig kisebb adagokban, átkeverjük, aztán megint egy újabb adag. Sózzuk, borsozzuk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk