1 csirkemell
30 dkg burgonya
1 póréhagyma
15 dkg ementáli
2 evőkanál paradicsomszósz
fél teáskanálnyi curry
fél lime leve
só, bors
olívaolaj
A csirkemellet nagyobb szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel, majd kiolajozott hőálló edénybe halmozzuk. A megtisztított burgonyát ráreszeljük és hozzáadjuk az apróra szeletelt póréhagymát is. Olívaolajjal és a fél lime levével meglocsoljuk, majd 25-30 percen át sütjük 180 fokon, időközben megforgatjuk. Ezután kivesszük a sütőből és hozzákeverjük a reszelt sajt felét és a paradicsomszószt, a sajt másik felét a tetejére szórjuk és újabb 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, majd tálaljuk
A csirkemellet apró darabokra vágjuk és egy nagyobb lábasban az olívaolajon lepirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Félúton hozzáadjuk a kolbászt, a fokhagymát és a hagymát és tovább...
Elkészítési idő: 45 percA burgonyát lereszeljük, és jeges vízbe tesszük 10 percre, hogy kiázzon belőle a keményítő és szép ropogós legyen. 10 perc után nyomkodjuk ki belőle az összes vizet és adjuk hozzá...
Elkészítési idő: