1kiló burgonya
20deka füstölt vagy bármilyen kolbász
3főtt tojás
só
bors
2decifőző tejszín
2decitejföl
kis fej hagyma
féldeci olaj
5deka margarin
púpozott kanál liszt
2deci tej
15deka reszelt sajt
A burgonyát megpucoltam és felkarikáztam sós vízben megfőztem.A tojásokat is keményre megfőztem A kis fej hagymát apróra vagdaltam és az olajban megpároltam, hozzáadtam a felkarikázott kolbászt egy kicsit átsütöttem és levettem a tűzről.A burgonyát leszűrtem, a tojásokat megpucoltam és felkarikáztam. A margarint felolvasztottam és hozzáadtam a lisztet.Kicsit megpirítottam és a főző tejszínnel felengedtem valamint hozzáadtam a tejet is lassú tűzön besűrítettem.sóztam borsoztam.A burgonyát tojást, és a kolbászt belekevertem a besamel mártásba.Egy edényt olajjal kikentem morzsával meghintettem ., és az összekevert ételeket beleöntöttem.A tetejére egy pohár tejfölbe tettem egy tojás sárgáját és azzal leöntöttem.A sajtot lereszeltem és a tetejére szórtam..180fokon szép pirosra megsült a teteje.
1. Úgy készül, hogy az alap lecsót elkészítem, kevés paradicsommal, hogy ne legyen túlságosan szaftos. 2. Bő, sós vízben kifőzöm az óriás kagylótésztát. 3. Kivajazott, hőál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük, de csak roppanósra. Egy teflon serpenyőben elkészítjük a lecsót. Egy evőkanál olajon megdinszteljük a sózott apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a papriká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót áttörjük, és összekeverjük a búzadarával és a citrom reszelt héjával. Hozzákeverjük 2 tojás sárgáját, és állni hagyjuk. Kb. 30 perc pihentetés után a 2 tojásfehérjét habbá...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyű1. Minden hozzávalót alaposan el kell keverni és egy éjszakára be kell rakni a hűtőbe, hogy összeérjenek. 2. Az összeállt húst helyezd bele a kütyübe, majd nyomd ki belőle. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű