12,5 dkg árpagyöngye
1 db sertés darált hús konzerv /Pápai löncshús vagy darált hús fél kiló
1 fej hagyma
1 ek zsír
1 tk őrölt paprika
1 kk őrölt bors
1 kk majoránna
1 leves kocka /húsleves
1 ek liszt
Mártáshoz
3 ek zsír vagy olaj
3 ek liszt
0,5 dl tej
őrölt bors
1 marék reszelt sajt
Az árpagyöngyét vegetás vízben megfőzni és lehet tenni bele egy kocka ételízesítőt is.
Közben megfőzni a konzerv zöldbabot is félig.
A hagymát megdinsztelni kicsi zsíron és a darált sertéshúst vagy konzervet felkockázni és a hagymához adni .Fűszerezni majoránnával, borssal és kicsi köménnyel és piros paprikával. Egy ek liszttel megszórni és felönteni vízzel. Csak forrásig melegíteni.
A tepsi aljára tesszük a zöldbabot és erre az árpagyöngyét és a darált húst. 180 fokon 30 percet sütjük,majd közben megcsináljuk a mártást.
3 ek zsírt és 3 ek lisztből rántást készítünk és felengedjük 0,5 dl tejjel. Mikor készre forrt , akkor ízesítjük őrölt borssal és sóval és egy marék reszelt sajttal.Ezt öntjük a zöldbab tetejére és még 30 percig sütjük.
A burgonyát héjában, sós vízben felrakjuk főni, a vízben hűtjük ki, majd a langyos vizet leöntjük. Felkockázzuk a hagymákat, olajban kevés sóval, fedő alatt megpároljuk, majd bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKiengedjük a spenótot. A csirkemellet megmossuk, amennyire csak tudjuk, apró kockákra vágjuk. A sajtot lereszeljük, a fokhagymákat átnyomjuk. Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk,...
Elkészítési idő: 90perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát, és a fokhagymát finomra vágjuk. A káposztaleveleket elfelezzük, erüket kivágjuk. Egy keverőtálban a darált húshoz adjuk hagymát, fokhagymát, és a száraz rizst...
Elkészítési idő: 200 perc Nehézség: KönnyűA karalábékat megpucolom, majd, kb. 1 cm-es kockákra vágom, a sárgarépát felkarikázom. Felaprítom a hagymát, egy nagyobb lábosban a hagymát a karalábét, sárgarépát kicsit megdinszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű