- 40 dkg hús (4 szelet, klopfolva)
- villámpác (20-30 perc)
- 1 nagy paprika
- 1 nagy paradicsom
- 1 nagy vöröshagyma
- 20 dkg bacon
- só
- 5 db közepes burgonya
A húst kiklopfoljuk, bepácoljuk. A zöldségeket felkarikázzuk. A tepsi alját kibéleljük bacon-nel, majd rátesszük a burgonya felét, erre a jönnek a hússzeletek, majd a többi zöldség (paprika, paradicsom, hagyma), végül a burgonya másik fele. Az egészet lefedjük bacon-nel és alufóliával letakarva mehet is a sütőbe. Mielőtt teljesen kész lenne, levesszük a fóliát, hogy egy picit megpiruljon a teteje.
A hagymát megpucolom, apróra vágom. A krumplit meghámozom, apró kockákra felvágom. A hagymát felteszem kevés zsíron dinsztelődni, amikor már üveges, ráteszem a krumplit, sózom ,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikaparjuk, a fehérjét nagyobb darabokra vágjuk. A tojássárgáját villával összetörjük és a majonézt, a tejfölt, a mustárt, majd a fűszereket hozzákeverjük. A fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymákat felkockázzuk, olajon elkezdjük üvegesre párolni, majd hozzáadjuk a darált marhahúst, fehéredésig pirítjuk. Adunk hozzá három gerezd fokhagymát, babérleveleket, sóz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSzóval elsőként a tésztát gyúrom össze (bár a franciák többsége a boltban kapható kész tésztát használja, én kevésbé szeretem, olcsóbb és finomabb az itthon készült, ráadásul öt pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű