60-70 dkg krumpli
20 dkg lágy sajt
2 evőkanál reszelt parmezán
2 púpozott evőkanál 12 %-os tejföl
3 karika mozzarella fonotka
2 tojás
1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
egy csokor zöld kapor
só,bors
egy teáskanál sütőpor
vaj a tepsi kikenéséhez
A krumplit megtisztítjuk, majd a durva reszelőn ( amivel az almás pitéhez reszeljük az almát) nyersen lereszeljük. Egy kicsit kinyomkodjuk.
Feltörünk két tojást, habosra keverünk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a parmezán felét, belekeverjük a tejfölt, sózzuk , borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott zöld kaprot, beleszórjuk a zsemlemorzsát, és a sütőport,majd összekeverjük a reszelt krumplival és kivajazott tepsibe öntjük . A tetejére szórjuk a parmezán másik felét és a mozzarella szelettel díszítjük.
180 fokos sütőbe tesszük kb 20 perc múlva a tetejére alufóliát teszünk, hogy ne égjen meg a sajt, ekkor átkapcsoltam alsó- felső sütésre és további 15 percig sütöttem.
1. Személyenként 25-30 dkg héjában előre főzött burgonyát megtisztítunk, karikára vágunk, és zsírral kikent tűzálló tálba rétegezve lerakjuk. 2. Személyenként 1 tojássárgáját e...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát apróra vágjuk, margarinon megpirítjuk. A virsli bőrét lehúzzuk és karikára vágjuk, hozzá adjuk a hagymához rövid ideig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, amikor a...
Elkészítési idő: 1/2 Nehézség: Könnyű1. Egy nappal korábban, áztassuk be a csicserit a szódabikarbónával, hogy ellepje a víz. Áztassuk 16-18 órán keresztül, majd itassuk a borsót szárazra. 2. Tegyük a csicserit, a fű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFriss, üde, nyárias, paprikás, paradicsomos, tojásos. Egyszóval lecsó. Észak-afrikai stílusban. Tunéziában, Marokkóban nagyon kedvelt. De miért is ne lenne az, hiszen remek. Nekünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű