60-70 dkg krumpli
20 dkg lágy sajt
2 evőkanál reszelt parmezán
2 púpozott evőkanál 12 %-os tejföl
3 karika mozzarella fonotka
2 tojás
1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
egy csokor zöld kapor
só,bors
egy teáskanál sütőpor
vaj a tepsi kikenéséhez
A krumplit megtisztítjuk, majd a durva reszelőn ( amivel az almás pitéhez reszeljük az almát) nyersen lereszeljük. Egy kicsit kinyomkodjuk.
Feltörünk két tojást, habosra keverünk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a parmezán felét, belekeverjük a tejfölt, sózzuk , borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott zöld kaprot, beleszórjuk a zsemlemorzsát, és a sütőport,majd összekeverjük a reszelt krumplival és kivajazott tepsibe öntjük . A tetejére szórjuk a parmezán másik felét és a mozzarella szelettel díszítjük.
180 fokos sütőbe tesszük kb 20 perc múlva a tetejére alufóliát teszünk, hogy ne égjen meg a sajt, ekkor átkapcsoltam alsó- felső sütésre és további 15 percig sütöttem.
jat felszívódni,viszont,isteni kívül ropogós belül omlós rudacskák lettek.(sütőben is készíthető,akkor megkenjük egy kis olivával) Cheddar és chilis sajtszószt készítettem márto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMaradék pörköltből készítettem. A pörköltről leöntöttem a levét. A tejfölt a liszttel összekevertem és behabartam. A pörkölthúst kézi botmixerrel 1 evőkanál tejföllel kipürés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJénait kivajazzuk, az alját megkenjük paradicsompürével. A felkarikázott padlizsánt rétegezzük a pürére. Sózzuk, borsozzuk, oreganoval megszórjuk és rárétegezzük a mozzarellát. Add...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplit héjastul sós vízben megfőzzük. 2. A tojásokat hideg, erősen sós vízbe tesszük, felforraljuk, majd forrástól számítva 8-10 percig főzzük. 3. A baconből 6 szele...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz