50 dkg finomliszt
8 tojás
5 dkg vaj
só, bors ízlés szerint
tálaláshoz tejföl
Egy nagyobb méretű lábasba tegyél fel vizet forrni. Két tojást dolgozz el fél deci hideg vízzel, majd add hozzá a sóval elkevert liszthez. Lazán dolgozd össze, nem kell túlzásba vinni a kevergetést, mert csak tönkremegy a tészta. Ezután szaggasd bele a forrásban lévő vízbe - galuskaszaggatóval vagy két kanál segítségével.
Főzd addig, amíg a tészta fel nem jön a víz tetejére. Ne egyszerre főzd meg, inkább kisebb adagonként, hogy ne ragadjon össze.
Ha kész, szűrd le, és öblítsd át hideg vízzel. A vajat olvaszd meg egy nagyobb serpenyőben, és öntsd bele a galuskát. Verd fel a megmaradt tojásokat, öntsd ezeket is a serpenyőbe, és süsd át. Nem kell teljesen, mert a tűzről levéve a tészta hőjétől úgyis szárad még. Még melegen tálald.
Fejes saláta
Hozzávalók:
1 fej saláta
csipet só
cukor
ételecet
A salátát mosd meg, majd csepegtesd le. Vágd fel vékony csíkokra, és tedd egy salátástálba. Ezután készítsd el a salátaöntetet: fél liter vízbe tegyél egy csipet sót, valamint ízlés szerint cukrot és ecetet. Öntsd rá a salátára, és tálalásig tedd a hűtőbe. Nagyon egyszerű, de tojásos nokedlihez el sem lehet képzelni jobbat!
Az olajon elkezdjük pirítani az apró kockára vágott hagymát és a reszelt fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és oregánóval. Rátesszük a kockára...
Elkészítési idő:A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a húst felvagdossuk, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot majd kevés olajon megpirítjuk. A tésztát leszűrjük és kiolajozott hőálló e...
Elkészítési idő:A tölteléket készítsd el először. A hagymát kevés olajon dinszteld meg, add hozzá a fagyasztott zöldségeket kiolvasztás nélkül és a póréhagymát is. Sózd, borsozd és kevergetve páro...
Elkészítési idő: