Családireceptkönyv.hu

Tojásos nokedli fejes salátával


Írta:

Elk. idő: 30perc
Adag: 4fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
8 tojás
5 dkg vaj
só, bors ízlés szerint
tálaláshoz tejföl

Elkészítés:


Egy nagyobb méretű lábasba tegyél fel vizet forrni. Két tojást dolgozz el fél deci hideg vízzel, majd add hozzá a sóval elkevert liszthez. Lazán dolgozd össze, nem kell túlzásba vinni a kevergetést, mert csak tönkremegy a tészta. Ezután szaggasd bele a forrásban lévő vízbe - galuskaszaggatóval vagy két kanál segítségével.
Főzd addig, amíg a tészta fel nem jön a víz tetejére. Ne egyszerre főzd meg, inkább kisebb adagonként, hogy ne ragadjon össze.
Ha kész, szűrd le, és öblítsd át hideg vízzel. A vajat olvaszd meg egy nagyobb serpenyőben, és öntsd bele a galuskát. Verd fel a megmaradt tojásokat, öntsd ezeket is a serpenyőbe, és süsd át. Nem kell teljesen, mert a tűzről levéve a tészta hőjétől úgyis szárad még. Még melegen tálald.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fejes saláta
Hozzávalók:
1 fej saláta
csipet só
cukor
ételecet
A salátát mosd meg, majd csepegtesd le. Vágd fel vékony csíkokra, és tedd egy salátástálba. Ezután készítsd el a salátaöntetet: fél liter vízbe tegyél egy csipet sót, valamint ízlés szerint cukrot és ecetet. Öntsd rá a salátára, és tálalásig tedd a hűtőbe. Nagyon egyszerű, de tojásos nokedlihez el sem lehet képzelni jobbat!

Tojásos nokedli fejes salátával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rakott savanyú káposzta
Rakott savanyú káposzta

Feltesszük főni a rizst, és ha szükséges, átmossuk a káposztát, de maradjon savanyú, az a lényeg! Egy evőkanálnyi olajra szórjuk a köményt, és addig kevergetjük, míg illatos nem le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Erdélyi töltött káposzta édes káposztából
Erdélyi töltött káposzta édes káposztából

A főző vízbe 2 ek só és 1 dl ecet ha már hajtható akkor jó a levél és lehet hidegvizbe tenni ne főjön tovább Ágyazás: A káposztát és a maradék hagymát 3 részre osztjuk. A kukta al...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dorottya
Húsgombócok karalábészószban
Húsgombócok karalábészószban

A húsgombócokat tepsibe rakjuk, 30 percig 170 C fokon sütjük. A karalábét lereszeljük, annyi vizet öntünk rá hogy épp ellepje, rátesszük az ételízesítőt. Addig főzzük amíg a hús sü...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beatrix
Laska- palóc krumplilángos
Laska- palóc krumplilángos

Az alap a krumplis tészta, amiből gombócot, nudlit szoktunk készíteni. A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Majd leszűrjük, még melegen meghámozzuk, áttörjük, majd lazá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk