50 dkg finomliszt
8 tojás
5 dkg vaj
só, bors ízlés szerint
tálaláshoz tejföl
Egy nagyobb méretű lábasba tegyél fel vizet forrni. Két tojást dolgozz el fél deci hideg vízzel, majd add hozzá a sóval elkevert liszthez. Lazán dolgozd össze, nem kell túlzásba vinni a kevergetést, mert csak tönkremegy a tészta. Ezután szaggasd bele a forrásban lévő vízbe - galuskaszaggatóval vagy két kanál segítségével.
Főzd addig, amíg a tészta fel nem jön a víz tetejére. Ne egyszerre főzd meg, inkább kisebb adagonként, hogy ne ragadjon össze.
Ha kész, szűrd le, és öblítsd át hideg vízzel. A vajat olvaszd meg egy nagyobb serpenyőben, és öntsd bele a galuskát. Verd fel a megmaradt tojásokat, öntsd ezeket is a serpenyőbe, és süsd át. Nem kell teljesen, mert a tűzről levéve a tészta hőjétől úgyis szárad még. Még melegen tálald.
Fejes saláta
Hozzávalók:
1 fej saláta
csipet só
cukor
ételecet
A salátát mosd meg, majd csepegtesd le. Vágd fel vékony csíkokra, és tedd egy salátástálba. Ezután készítsd el a salátaöntetet: fél liter vízbe tegyél egy csipet sót, valamint ízlés szerint cukrot és ecetet. Öntsd rá a salátára, és tálalásig tedd a hűtőbe. Nagyon egyszerű, de tojásos nokedlihez el sem lehet képzelni jobbat!
1. A karfiolt rózsáira szedjük, megfőzzük. Leszűrjük, és a szűrőben hagyjuk kihűlni., így biztosra mehetünk, hogy nem fog vizet ereszteni sütés közben. 2. A sütőt 180°C-ra előmele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, szárazra törölt csirkemellet kockázzuk apróra. Ízesítsük a fűszerkeverékkel, és tegyük félre. A káposztát a külső levelek eltávolítása után reszeljük le. A céklát és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonna bőrét levágjuk és felkockázzuk.Az étolajon elkezdjük a szalonna zsírját kiolvasztani. A cukrot rászórjuk, elkeverjük. Ez szépen karamellizálódni fog.Közben a vöröhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszere...
Elkészítési idő: 4 fő Nehézség: Könnyű