120 g zabpehely
150 g teljes kiőrlésű liszt (akár felesben is tehetsz bele teljes kiőrlésű lisztet és zabpehelylisztet)
2 tojás
1 tk szódabikarbóna
80 g vaj
4 ek barnacukor
2 db alma
1 ek fahéj, de ha még pikánsabbra szeretnéd, gyömbért is tehetsz bele
A vajat a tojással és a cukorral verd föl. A száraz alapanyagokat keverd össze, majd nagy lyukú reszelőn reszeld hozzá az almát, de az akár szeletelve, vagy felkockázva is belemehet. Ezután a vajas keverékkel is jól forgasd át a masszát. A muffinformákat háromnegyedig töltsd fel a tésztával, majd 180 fokra előmelegített sütőben süsd nagyjából fél órát.
A ragu elkészítése: Olajat egy serpenyőben felhevítünk, rátesszük a kockára vágott lila hagymát, a sárgarépát és pár percig sütjük. Hozzáadjuk a darált húst, felöntjük paradics...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát, paprikát, fokhagymát kockákra vágjuk, olajban megfonnyasztjuk, bele a fűszerpaprikát. 2 dl vízzel felengedjük, bele a lecsóalapot, és a paradicsomlevet, ételízesítőt, a...
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: KönnyűGyakorlatilag nincs más teendőnk, minthogy összekeverjük az egyes elemek hozzávalóit. A húst vágjuk kis darabokra, majd öntsük le a páclével. A pácoláshoz elég 30 perc is, de ha ó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit hajában megfőzzük, ha langyosra hűlt meghámozzuk és kisebb kockára vágjuk. A megfőtt virslit felkarikázzuk és a felvágott zöldhagymával együtt a krumplihoz adjuk. Az ala...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz