120 g zabpehely
150 g teljes kiőrlésű liszt (akár felesben is tehetsz bele teljes kiőrlésű lisztet és zabpehelylisztet)
2 tojás
1 tk szódabikarbóna
80 g vaj
4 ek barnacukor
2 db alma
1 ek fahéj, de ha még pikánsabbra szeretnéd, gyömbért is tehetsz bele
A vajat a tojással és a cukorral verd föl. A száraz alapanyagokat keverd össze, majd nagy lyukú reszelőn reszeld hozzá az almát, de az akár szeletelve, vagy felkockázva is belemehet. Ezután a vajas keverékkel is jól forgasd át a masszát. A muffinformákat háromnegyedig töltsd fel a tésztával, majd 180 fokra előmelegített sütőben süsd nagyjából fél órát.
1. A burgonyát megpucolom, kockára vágom, enyhén sós vízben megfőzöm, majd a vajjal és a tejjel krumplipürét készítek belőle. 2. A hagymát felkockázom, némi zsiradékon üvegesre...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát felaprítom t amin dinszteltek és az összes többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozom. Egy hőálló tálat kikenek zsiradékkal, belesorakoztatom a húsmasszából kész...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tej felét meglangyosítjuk, és a cukrot feloldjuk benne. Az élesztőt belemorzsoljuk, 10 percig állni hagyjuk, majd a liszt egynegyedét beledolgozzuk. Letakarva, langyos helyen a d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben héjastól megfőzzük. Leöntjük róla a vizet, és még forrón lehúzzuk óvatosan a héját. A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk. Egy tepsit kikenünk...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű