menu

Családireceptkönyv.hu

RIZOTTÓ RUKKOLÁVAL ÉS SONKÁVAL


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 csokor rukkola
40 dkg rizottórizs
10 dkg sonka
1 szál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál vaj
10 dl húsleves
1 db paradicsom
5 dkg reszelt pecorino sajt
1 csipet szerecsendió
1 evőkanál mascarpone
vagy
1 evőkanál tejszín
ízlés szerint só

Elkészítés:


1. Megtisztítjuk a vékony szál póréhagymát, hosszában felvágjuk a szárát, és a leveleket folyó hideg víz alatt kihajlítjuk egymásból, hogy alaposan meg tudjuk őket mosni, majd vékony csíkokra vágjuk őket. Megtisztítjuk és felaprítjuk a fokhagymát. A rukkolából kiszedegetjük a fonnyadt leveleket és levágjuk a vastag szárakat, majd megmossuk és megszárítjuk. Félreteszünk néhány levelet, a többit felaprítjuk.

2. Egy nagy fazékban felolvasztjuk a vaj felét, és megdinszteljük benne a póréhagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a rizst, majd a felaprított rukkolát.

3. És most következik a rizottófőzés trükkje: szorgalmasan kevergetni, és lassanként adagolni a húslevest, ha az előző adag már felszívódott.

4. Mikor a rizs már jó, megmossuk és kockára vágjuk a paradicsomot. Levágjuk a sonkáról (a pármai az igazi)a zsíros széleket, a többit vékony, nem túl hosszú csíkokra szeljük. Felaprítjuk a félretett rukkolát is.

5. A rizshez keverjük a paradicsomot, a sonkát, a frissen reszelt sajtot, a maradék vajat és ha van, a mascarponét (el is hagyhatjuk). A rizottót sóval és szerecsendióval ízesítjük, végül hozzáadjuk a friss rukkolát.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Csirkés Édesburgonyás Cacciatore / Jamie Oliver
Csirkés Édesburgonyás Cacciatore / Jamie Oliver

Melegítsük elő a sütőt 190 ° C-ra Hámozzuk meg a hagymát, és nagy kockákra vágjuk, mossuk és szeleteljük a póréhagymát, hámozzuk és szeleteljük a fokhagymát. Olyan lábast tegyünk...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Lecsós tepsis krumpli tükörtojással
Lecsós tepsis krumpli tükörtojással

A burgonyát héjában, sós vízben felrakjuk főni, a vízben hűtjük ki, majd a langyos vizet leöntjük. Felkockázzuk a hagymákat, olajban kevés sóval, fedő alatt megpároljuk, majd bele...

Elkészítési idő: 105 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pizzatésztába tekert virsli
Pizzatésztába tekert virsli

A saslikpálcákat vízbe áztatom. A tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrok, duplájára kelesztem. Mikor megkelt, lisztezett lapon vékonyra nyújtom és csíkokat vágok belőle. A virsl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Császármorzsa
Császármorzsa

A búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük. Belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a mazsolát és a sót. Lefedjük és hűtőben állni hagyjuk legalább 5-6 órát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk