Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

RIZOTTÓ RUKKOLÁVAL ÉS SONKÁVAL


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 csokor rukkola
40 dkg rizottórizs
10 dkg sonka
1 szál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál vaj
10 dl húsleves
1 db paradicsom
5 dkg reszelt pecorino sajt
1 csipet szerecsendió
1 evőkanál mascarpone
vagy
1 evőkanál tejszín
ízlés szerint só

Elkészítés:


1. Megtisztítjuk a vékony szál póréhagymát, hosszában felvágjuk a szárát, és a leveleket folyó hideg víz alatt kihajlítjuk egymásból, hogy alaposan meg tudjuk őket mosni, majd vékony csíkokra vágjuk őket. Megtisztítjuk és felaprítjuk a fokhagymát. A rukkolából kiszedegetjük a fonnyadt leveleket és levágjuk a vastag szárakat, majd megmossuk és megszárítjuk. Félreteszünk néhány levelet, a többit felaprítjuk.

2. Egy nagy fazékban felolvasztjuk a vaj felét, és megdinszteljük benne a póréhagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a rizst, majd a felaprított rukkolát.

3. És most következik a rizottófőzés trükkje: szorgalmasan kevergetni, és lassanként adagolni a húslevest, ha az előző adag már felszívódott.

4. Mikor a rizs már jó, megmossuk és kockára vágjuk a paradicsomot. Levágjuk a sonkáról (a pármai az igazi)a zsíros széleket, a többit vékony, nem túl hosszú csíkokra szeljük. Felaprítjuk a félretett rukkolát is.

5. A rizshez keverjük a paradicsomot, a sonkát, a frissen reszelt sajtot, a maradék vajat és ha van, a mascarponét (el is hagyhatjuk). A rizottót sóval és szerecsendióval ízesítjük, végül hozzáadjuk a friss rukkolát.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Sonkás-sajtos lepény
Sonkás-sajtos lepény

Készítsük el a tésztát. Lehetőleg minden összetevő legyen jó hideg. Dolgozzuk össze egy konyhai keverőgépben,sózzuk, borsozzuk. Vigyázzunk, ne dolgozzuk túl, végezzünk vele hamar....

Elkészítési idő: kör alakú!
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borjúborda Gundel módra
Borjúborda Gundel módra

A húst kiklopfoljuk, sózzuk, majd szokás szerint bepanírozzuk. Forró olajban vagy zsírban kisütjük. A spenótot sós vízben kissé megfőzzük, amibe 1 késhegynyi szódabikarbónát teszü...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rakott Karfiol Sajtmártással
Rakott Karfiol Sajtmártással

Karfiolt kirántom. tej+liszt-->besűrítem+tojás+margarin+sajt :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katka
KRÉMES SPENÓTOS RAKOTT KRUMPLI
KRÉMES SPENÓTOS RAKOTT KRUMPLI

A burgonyát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk (a legegyszerűbb, ha uborkaszeletelőt használsz). A tejet és a tejszínt egy kis méretű lábasban, alacsony hőmérsékleten összem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk