2 csokor rukkola
40 dkg rizottórizs
10 dkg sonka
1 szál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál vaj
10 dl húsleves
1 db paradicsom
5 dkg reszelt pecorino sajt
1 csipet szerecsendió
1 evőkanál mascarpone
vagy
1 evőkanál tejszín
ízlés szerint só
1. Megtisztítjuk a vékony szál póréhagymát, hosszában felvágjuk a szárát, és a leveleket folyó hideg víz alatt kihajlítjuk egymásból, hogy alaposan meg tudjuk őket mosni, majd vékony csíkokra vágjuk őket. Megtisztítjuk és felaprítjuk a fokhagymát. A rukkolából kiszedegetjük a fonnyadt leveleket és levágjuk a vastag szárakat, majd megmossuk és megszárítjuk. Félreteszünk néhány levelet, a többit felaprítjuk.
2. Egy nagy fazékban felolvasztjuk a vaj felét, és megdinszteljük benne a póréhagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a rizst, majd a felaprított rukkolát.
3. És most következik a rizottófőzés trükkje: szorgalmasan kevergetni, és lassanként adagolni a húslevest, ha az előző adag már felszívódott.
4. Mikor a rizs már jó, megmossuk és kockára vágjuk a paradicsomot. Levágjuk a sonkáról (a pármai az igazi)a zsíros széleket, a többit vékony, nem túl hosszú csíkokra szeljük. Felaprítjuk a félretett rukkolát is.
5. A rizshez keverjük a paradicsomot, a sonkát, a frissen reszelt sajtot, a maradék vajat és ha van, a mascarponét (el is hagyhatjuk). A rizottót sóval és szerecsendióval ízesítjük, végül hozzáadjuk a friss rukkolát.
Készítsük el a tésztát. Lehetőleg minden összetevő legyen jó hideg. Dolgozzuk össze egy konyhai keverőgépben,sózzuk, borsozzuk. Vigyázzunk, ne dolgozzuk túl, végezzünk vele hamar....
Elkészítési idő: kör alakú! Nehézség: KönnyűA húst kiklopfoljuk, sózzuk, majd szokás szerint bepanírozzuk. Forró olajban vagy zsírban kisütjük. A spenótot sós vízben kissé megfőzzük, amibe 1 késhegynyi szódabikarbónát teszü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesKarfiolt kirántom. tej+liszt-->besűrítem+tojás+margarin+sajt :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk (a legegyszerűbb, ha uborkaszeletelőt használsz). A tejet és a tejszínt egy kis méretű lábasban, alacsony hőmérsékleten összem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű