1 l paradicsomlé
50 dkg darált hús
10 dkg rizs
5 dkg liszt
1 kis vöröshagyma
1 tojás
1 evőkanál pirospaprika
cukor só bors
Egy közepes nagyságú tálban keverd össze a darált húst, a nagyon apróra vágott hagymát, a nyers rizst, a tojást, a sót, a borsot és a pirospaprikát. Dolgozd össze jó alaposan, és a masszából vizes kézzel formázz kisebb gombócokat. Egy kicsit tedd félre őket.
Végy ki 1 deciliter paradicsomlét, a többit rakd fel egy lábasba forrni. Ha már lobog, óvatosan pakold bele a gombócokat, majd fedd le. Arra vigyázz, hogy ne forrjon túlságosan, mert akkor széteshetnek a gombócok. Közben cukrozd meg ízlés szerint a levet - 2 evőkanál cukrot nyugodtan rakj bele -, majd 30 perc múlva ellenőrizd, hogy elkészültek-e a gombócok. Végy ki egyet, és vágd ketté. Ha a középen is puha a rizs, akkor a kihagyott levet és a lisztet keverd össze, és sűrítsd be vele a paradicsomos szószt. Főtt krumplival kínáld.
A májat megtiszítjuk az inaktól és a hártyáktól. A hagymát felaprítjuk, a zsíron megdinszteljük és hozzáadjuk a fűszereket. Pici, kb. 2 dl vízzel felengedjük és 15 percig...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. A hagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet az olajban, eg...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesA kenyeret vágjuk be keresztben, de ügyeljünk rá, hogy ne vágjuk teljesen szét. A vágások közé helyezzük a felszeletelt mozzarellát. A tetejére szórjuk a reszelt cheddar sajtot és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűjat felszívódni,viszont,isteni kívül ropogós belül omlós rudacskák lettek.(sütőben is készíthető,akkor megkenjük egy kis olivával) Cheddar és chilis sajtszószt készítettem márto...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű