1 l paradicsomlé
50 dkg darált hús
10 dkg rizs
5 dkg liszt
1 kis vöröshagyma
1 tojás
1 evőkanál pirospaprika
cukor só bors
Egy közepes nagyságú tálban keverd össze a darált húst, a nagyon apróra vágott hagymát, a nyers rizst, a tojást, a sót, a borsot és a pirospaprikát. Dolgozd össze jó alaposan, és a masszából vizes kézzel formázz kisebb gombócokat. Egy kicsit tedd félre őket.
Végy ki 1 deciliter paradicsomlét, a többit rakd fel egy lábasba forrni. Ha már lobog, óvatosan pakold bele a gombócokat, majd fedd le. Arra vigyázz, hogy ne forrjon túlságosan, mert akkor széteshetnek a gombócok. Közben cukrozd meg ízlés szerint a levet - 2 evőkanál cukrot nyugodtan rakj bele -, majd 30 perc múlva ellenőrizd, hogy elkészültek-e a gombócok. Végy ki egyet, és vágd ketté. Ha a középen is puha a rizs, akkor a kihagyott levet és a lisztet keverd össze, és sűrítsd be vele a paradicsomos szószt. Főtt krumplival kínáld.
Megpucolom és megfőzöm a krumplit sós vízben, majd áttöröm és kicsit hűlni hagyom. Hozzáadom a tojást, lisztet, búzadarát, kevés sót és borsot, majd összegyúrom tésztává. Kinyújtom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA savanyú káposztát megkóstoljuk, ha nagyon savanyú, átmossuk. Kevés olajon megpároljuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, olajon megdinszteljük. Ha a hagyma már üveges, rádobjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlkészítése: A krumplikat megpucoljuk, majd felkockázzuk. A vízben feltesszük főni és puhára főzzük. Ha megpuhult leszűrjük, majd áttörjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Elkészítjük a tölteléket: a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A gombát szeleteljük, a paprikát kis kockákra daraboljuk, a fokhagymagerezdeket kés lapjával összenyomjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű