60 dkg pulykahús
50 dkg mexikói keverék (vagy vegyes zöldségkeverék )
400 g bébikukorica (konzerv)
1 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
curry por ízlés szerint
wok fűszerkeverék ízlés szerint
1 bögre barnarizs (2,5 dl-es bögre)
1 marék mazsola
8 dkg kókuszreszelék
7.5 dl víz
A pulykahús kifilézzük, majd apró csíkokra vágjuk. Az evőkanál olajon, felforrósított wokban megpirítjuk. Majd fűszerezzük, kevés vizet öntünk alá, és befedve puhára főzzük.
A répát apróra vágjuk, a karfiolt és a brokkolit kis rózsákra szedjük, hozzátesszük a többi zöldséget, és forró vízben félig puhára pároljuk.
Közben a barnarizst átmossuk, majd két és fél bögre forró vizet öntünk rá, ételízesítőt, curry-t és borsot teszünk bele, majd megfőzzük. (Ennek több időre van szüksége, mint a hagyományos rizsnek, jó, ha lefedve hagyjuk puhulni a forró vízben, mielőtt leszűrjük.)
Ha a rizs már megpuhult, beletesszük a vizébe a már megmosott mazsolát, és kicsit hagyjuk benne megdagadni.
A kókuszreszeléket szárazon egy serpenyőbe tesszük, és kis lángon folytonosan rázogatva, kevergetve megpirítjuk. (Vigyázat, nagyon hamar pirul, ha már kezd barnulni, azonnal vegyük le!)
Ha minden elkészült, mindet a wokba borítjuk, és összekeverjük, rászórjuk a pirított kókuszreszeléket, és kicsit összerottyantjuk. Jó étvágyat!
A pulykahús helyett lehet csirkéből is készíteni, úgy hamarabb készen van. Aki nem szereti a kókuszt, tehet rá szezámmagot, azt is csak szárazon kell megpirítani. Aki pikánsabban szereti, egy kis szójaszósszal is megbolondíthatja!
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva fél órát hűtjük. A töltelékhez az újhagymát felkarikázzuk, a lila hagymát félbevágjuk, így aprítjuk. Serpenyőben 5 evők...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barna rizst (2,5-szörös vízben) készre főzzük. Wokban kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Kis vízzel felen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelkáposzta külső leveleit leszedjük, a torzsáját kivágjuk és leveleire szétválasztjuk. Egy nagy fazék vízben, amit egy evőkanál sóval ízesítettünk, nem túl puhára főzzük a kápo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolirózsákat félig megpároljuk vagy vízben megfőzzük, majd aprítógépben teljesen apróra vágjuk. Egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a zabpehelylisztet, a tojásokat, a nagy lyu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű