30 dkg kukoricadara
30-40 dkg juhtúró
10 dkg szalonna
1 l víz
1 kávéskanál só
zsír
A vizet a sóval forraljuk fel. A forrásban lévő vízbe folyamatos kevergetés mellett lassan szórjuk bele a kukoricadarát, majd tovább kevergetve addig főzzük, míg sűrű lesz, de nem kemény. A kevergetés fontos, mert könnyen leég. A hőforrás elzárása után még tovább dagad egy picit.
Egy lábasba tegyünk kevés zsírt, és kis lángon langyosítsuk meg. A lábas aljára simítsunk egy sor puliszkát, majd morzsoljuk rá a túró felét, és locsoljunk rá a kisütött szalonnából a zsírjával együtt egy keveset. Ismételjük meg a rétegezést úgy, hogy a tetejére a túró kerüljön. Kicsit meg lehet még bolondítani, ha a rétegek közé reszelt sajtot is szórunk. Ha kész a rétegezés, addig melegítsük a tűzön, amíg a túró megolvad. (Ez csak néhány perc.)
1. A rizst sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A kelkáposzta leveleit lebontjuk, vastag, középső erüket húsverővel elvékonyítjuk. Enyhén sós, köménymaggal, babérlevéllel és 3 gere...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A dresszinghez kimagozzuk a datolyát és 1 dl forró vízbe áztatjuk. A répákat meghámozzuk és félkarikákra vágjuk. Egy kisebb lábost (1,5 literes) erősen felhevítünk. Belecsorgatun...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálba rakom, a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz. A hagymákat zsíron megpirítom, lehúzom a tűzről, majd pirospaprikával megszórom (ez egy pörkölt alap), rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat felcsíkozzuk, 1 kanál olíva olajon alaposan megpirítjuk, és hozzáadunk 1 csilit apróra vágva. (ha nem szeretjük a nagyon csípőset, magozzuk ki előbb a csilit) A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű