30 dkg kukoricadara
30-40 dkg juhtúró
10 dkg szalonna
1 l víz
1 kávéskanál só
zsír
A vizet a sóval forraljuk fel. A forrásban lévő vízbe folyamatos kevergetés mellett lassan szórjuk bele a kukoricadarát, majd tovább kevergetve addig főzzük, míg sűrű lesz, de nem kemény. A kevergetés fontos, mert könnyen leég. A hőforrás elzárása után még tovább dagad egy picit.
Egy lábasba tegyünk kevés zsírt, és kis lángon langyosítsuk meg. A lábas aljára simítsunk egy sor puliszkát, majd morzsoljuk rá a túró felét, és locsoljunk rá a kisütött szalonnából a zsírjával együtt egy keveset. Ismételjük meg a rétegezést úgy, hogy a tetejére a túró kerüljön. Kicsit meg lehet még bolondítani, ha a rétegek közé reszelt sajtot is szórunk. Ha kész a rétegezés, addig melegítsük a tűzön, amíg a túró megolvad. (Ez csak néhány perc.)
A combot megmossuk, csíkokra vágjuk. Az apróra vágott füstölt szalonnát egy mélyebb lábosban az étolajon kisütjük, majd félre tesszük. A szalonnás zsiradékon az apróra vágott vörö...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágom, kevés olajban megpirítom, hozzáadom a darált húst, fehéredésig kevergetem, fűszerezem és sűrített paradicsommal (vagy 1 kis konzervvel vagy egy fél parírdob...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 3 evőkanál olajat felhevítjük egy nagy méretű lábosban és a darált hús magas lángon megpirítjuk. Közben meghámozzuk és lereszeljük a hagymát, répát, zellert, gombát és a fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa krumplit hájastól egészben megfőzzük vigyázva ,hogy szét ne essen...majd megpucoljuk ketté vágjuk és a közepét kikaparjuk,,,a parizert.(vagy bármilyen kolbász) nagy lyukú reszelő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű