30 dkg kukoricadara
30-40 dkg juhtúró
10 dkg szalonna
1 l víz
1 kávéskanál só
zsír
A vizet a sóval forraljuk fel. A forrásban lévő vízbe folyamatos kevergetés mellett lassan szórjuk bele a kukoricadarát, majd tovább kevergetve addig főzzük, míg sűrű lesz, de nem kemény. A kevergetés fontos, mert könnyen leég. A hőforrás elzárása után még tovább dagad egy picit.
Egy lábasba tegyünk kevés zsírt, és kis lángon langyosítsuk meg. A lábas aljára simítsunk egy sor puliszkát, majd morzsoljuk rá a túró felét, és locsoljunk rá a kisütött szalonnából a zsírjával együtt egy keveset. Ismételjük meg a rétegezést úgy, hogy a tetejére a túró kerüljön. Kicsit meg lehet még bolondítani, ha a rétegek közé reszelt sajtot is szórunk. Ha kész a rétegezés, addig melegítsük a tűzön, amíg a túró megolvad. (Ez csak néhány perc.)
Ahogyan én készítem: A bográcsban felhevítem a zsírt ,vagy a felkockázott szalonnát bográcsban zsírjára olvasztom. Kiszedem a szalonnát, hozzáadom az apróra kockázott hagymát é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, majd beletesszük a pirospaprikát, ebbe belekeverjük, az előáztatatott babot, összek...
Elkészítési idő: 4 Nehézség: KözepesA vizet az olajjal és a sóval felforraljuk, beleengedjük a lisztet és jól összekeverjük, a tésztának el kell válnia az edény falától. Levesszük, langyosra hűtjük, és egyenként bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és lágy tésztát gyúrunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és elegyengetjük benne. A sűrített paradicsomot fél dl vízzel összekev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű