Családireceptkönyv.hu

Juhtúrós puliszka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg kukoricadara
30-40 dkg juhtúró
10 dkg szalonna
1 l víz
1 kávéskanál só
zsír

Elkészítés:


A vizet a sóval forraljuk fel. A forrásban lévő vízbe folyamatos kevergetés mellett lassan szórjuk bele a kukoricadarát, majd tovább kevergetve addig főzzük, míg sűrű lesz, de nem kemény. A kevergetés fontos, mert könnyen leég. A hőforrás elzárása után még tovább dagad egy picit.
Egy lábasba tegyünk kevés zsírt, és kis lángon langyosítsuk meg. A lábas aljára simítsunk egy sor puliszkát, majd morzsoljuk rá a túró felét, és locsoljunk rá a kisütött szalonnából a zsírjával együtt egy keveset. Ismételjük meg a rétegezést úgy, hogy a tetejére a túró kerüljön. Kicsit meg lehet még bolondítani, ha a rétegek közé reszelt sajtot is szórunk. Ha kész a rétegezés, addig melegítsük a tűzön, amíg a túró megolvad. (Ez csak néhány perc.)

Juhtúrós puliszka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brassói apró pecsenye
Brassói apró pecsenye

A combot megmossuk, csíkokra vágjuk. Az apróra vágott füstölt szalonnát egy mélyebb lábosban az étolajon kisütjük, majd félre tesszük. A szalonnás zsiradékon az apróra vágott vörö...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Agglegény palacsinta
Avatar Nono Kedvelnék
Agglegény palacsinta

A hagymát apróra vágom, kevés olajban megpirítom, hozzáadom a darált húst, fehéredésig kevergetem, fűszerezem és sűrített paradicsommal (vagy 1 kis konzervvel vagy egy fél parírdob...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cukkini lasagne (Annuskám)
Cukkini lasagne (Annuskám)

A 3 evőkanál olajat felhevítjük egy nagy méretű lábosban és a darált hús magas lángon megpirítjuk. Közben meghámozzuk és lereszeljük a hagymát, répát, zellert, gombát és a fokhagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
TÖLTÖTT  KRUMPLI
TÖLTÖTT KRUMPLI

a krumplit hájastól egészben megfőzzük vigyázva ,hogy szét ne essen...majd megpucoljuk ketté vágjuk és a közepét kikaparjuk,,,a parizert.(vagy bármilyen kolbász) nagy lyukú reszelő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk