1 tojás
100 g cottage cheese
30 g zabpehelyliszt (vagy pl. ch csökkentett liszt)
egy nagy csipetnyi só
1-2 ek víz (elhagyható)
kókuszolaj a sütő kenéséhez
sonka (2 szelet, kb. 25-30 g)
sajt (kb. 10-15 g)
paradicsom (kb. 20 g)
A hozzávalókat (egy pohárban, kézi habverővel vagy kanállal) elkeverjük. Kókuszolajjal kikent, felforrósított szendvicssütőbe kanalazzuk a massza felét, rátesszük a sonkát, sajtot, a vékony karikára vágott paradicsomot, majd befedjük a maradék “tésztával”, és összesütjük. (Nekem kb. 6-7 perc alatt sült meg.) Mondanám, hogy cottage cheese helyett jó túró is, de szerintem – ennél a receptnél – nem éri meg lecserélni. Az egy-két evőkanálnyi víz elhagyható, én próbáltam vízzel és víz nélkül is, mindkettő változat jó volt, ízre, állagra nem igazán lehetett észrevenni a különbséget, csak annyi, hogy a vizes masszát könnyebben lehetett kiadagolni a sütőbe.
Az egész adag:24 g ch és 360 kcal.
1 db háromszög: 6 g ch és 90 kcal.
100 grammra kiszámolva: 13 g ch és 200 kcal.
(Töltelék nélkül csak a “tészta”: 22 g ch és 290 kcal.)
A tésztát felteszem főni a szokásos módom. Addig a gombát megpucolom és összevágom. A hagymát is felaprítom és kevés olajon megpárolom. Ezután hozzáadom az áttört fokhagymát majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6-7 közepes nagyságú burgonyát meghámoztam és uborkaszeletelőn leszeleteltem. Közepes méretű jénait margarinnal kikentem és az aljára kb. két szelet vastagságú krumpliréteget rakta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kivágjuk a tököket 2. Megtöltjük őket 3. Be a sütőbe 4. Sajtot a tetejére 5. Nyamm-nyamm.
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A padlizsánt kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk, kb 0,5-1 cm húsát hagyunk benne. 2. A hagymát megdinszteljük, hozzá adjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű