40-50 deka darált hús,
10 darab zöldpaprika,
egy fej vöröshagyma,
egy tojás,
10 deka rizs,
só, borz, majoránna,
petrezselyemzöldje,
3 deka zsír,
1 liter paradicsommártás.
A zöldpaprika magházát eltávolítjuk, az ereket kiskanállal kikaparjuk és jól megmossuk. A rizst félpuhára fűzzük és lehűtjük. A húst megsózzuk, fűszerezzük és a finomra vágott, zsírban megpirított hagymával, egy tojással jól összegyúrjuk. Megtöltjük vele a víztől lecsurgatott paprikákat, majd lábasba tesszük, ráöntjük a paradicsommártást és lassú forralással puhára főzzük.
A spenótot megmossuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük, és a forrástól számítva 5 percig főzzük. -Ezután leszűrjük, majd leturmixoljuk. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztát készre főzzük, majd leszűrjük és egyből lehűtjük. A hagymát és a répát vékony csíkokra, a fokhagymát apróra vágjuk. A fagyasztott zöldségmixet kiolvasztjuk, majd amennyir...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz olajon morzsásra pirítom a darált húst. Ráteszem a gombát és a paprikát, hagymát, fokhagymát és 3-4 percig párolom. Hozzáadom a paradicsomot is és tovább párolom 2-3 percig. N...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűa burgonyát megpucoljuk 1/2 cm. vastag karikára vágjuk -az oldalast előre megfőzzük ,lecsöpögtetjük ,szeleteljük -a burgonyát ősszekeverjük kevés sóval,borsal,füszerpaprikáva...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű