500 g vegyes darált hús
350 g gomba szeletelve
1 hagyma félbevágva
1 gerezd fokhagyma
80 g paradicsom paszta
20 g olaj
400 g hámozott paradicsom
500 g langyos víz
4 tk cukor
2 húsleves kocka
3-4 csavarás a bors őrlőn
250 g fussili
100 g tejszín
1tk só
A darált húst a Varoma edénybe helyezzük és sózzuk borsozzuk, összekeverjük. A tetejére helyezzük a gombát. Ezt is sózzuk borsozzuk.
A Varomában csinálunk egy kis lyukat hogy a gőz fel tudjon szállni.
A hagymát és a fokhagymát a TM edénybe tesszük és 5mp/5F aprítjuk. Hozzá adjuk az olajat és a paradicsom pasztát 4P/Varoma/1F.
Hozzáadjuk a paradicsomot egy kicsit össze daráljuk 3-4 fokozaton.
Ehhez hozzáadjuk a vizet, a cukrot, a húsleves kockát, a sót és a borsot és röviden 5 fokozaton össze keverjük.
Utána fölhelyezzük a Varoma edényt a tetejére és 20 P/varoma/1F
A TM edénybe beletesszük a fussilli tésztát és mielőtt vissza helyeznék a Varoma edényt kavarjuk meg a húst és a gombát, EZ NAGYON FONTOS!! Nagyon vigyáz mert ahogy leveszed az Varomát forró gőz csap fel.
Ahogy vissza helyeztük a Varoma edényt 13P/vissza fele/Varoma/ fakanál fokozat.
Ha lejárt az idő, levesszük a Varomát a tetejéről a tető lyukon keresztül hozzá adjuk a tejszínt, 1P/ balra kavarás/2 fokozat
Ha ez megvan egy edénybe bele töltöd a húst és gombát, rá a paradicsomos makaróni.
Vegyes saláta illik hozzá.
A palacsinta tésztát kikeverem, sűrű legyen, beleteszem az 1 cm-es darabokra karikázott virsli. Jól összekeverem, egy evőkanálnyi palacsintatésztát, amiben van egy virslidarab is,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA gombát megtisztítjuk, ha kisebb, akkor negyedeljük, ha nagyobb, szeleteljük. Az újhagymát felkarikázzuk, a húsos paprikát szeletekre, majd csíkokra vágjuk, a fokhagymát meghámozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kerek tortaformát, vagy tepsis kikenünk olajjal, majd beletesszük a kenyér szeleteket, úgy hogy ne maradjon köztük hézag. Összekeverjük a tejszínt, a tojást, a tejet a sóval é...
Elkészítési idő: 20 min Nehézség: Könnyű