menu

Családireceptkönyv.hu

Darált húsos makaróni


Írta:

Elk. idő: 45
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g vegyes darált hús
350 g gomba szeletelve
1 hagyma félbevágva
1 gerezd fokhagyma
80 g paradicsom paszta
20 g olaj
400 g hámozott paradicsom
500 g langyos víz
4 tk cukor
2 húsleves kocka
3-4 csavarás a bors őrlőn
250 g fussili
100 g tejszín
1tk só





Elkészítés:


A darált húst a Varoma edénybe helyezzük és sózzuk borsozzuk, összekeverjük. A tetejére helyezzük a gombát. Ezt is sózzuk borsozzuk.

A Varomában csinálunk egy kis lyukat hogy a gőz fel tudjon szállni.

A hagymát és a fokhagymát a TM edénybe tesszük és 5mp/5F aprítjuk. Hozzá adjuk az olajat és a paradicsom pasztát 4P/Varoma/1F.
Hozzáadjuk a paradicsomot egy kicsit össze daráljuk 3-4 fokozaton.
Ehhez hozzáadjuk a vizet, a cukrot, a húsleves kockát, a sót és a borsot és röviden 5 fokozaton össze keverjük.
Utána fölhelyezzük a Varoma edényt a tetejére és 20 P/varoma/1F
A TM edénybe beletesszük a fussilli tésztát és mielőtt vissza helyeznék a Varoma edényt kavarjuk meg a húst és a gombát, EZ NAGYON FONTOS!! Nagyon vigyáz mert ahogy leveszed az Varomát forró gőz csap fel.
Ahogy vissza helyeztük a Varoma edényt 13P/vissza fele/Varoma/ fakanál fokozat.
Ha lejárt az idő, levesszük a Varomát a tetejéről a tető lyukon keresztül hozzá adjuk a tejszínt, 1P/ balra kavarás/2 fokozat
Ha ez megvan egy edénybe bele töltöd a húst és gombát, rá a paradicsomos makaróni.




Trükkök, tippek, praktikák:


Vegyes saláta illik hozzá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Királyné sajtos-tojásos burgonyája
Királyné sajtos-tojásos burgonyája

A burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét. Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Rakott sertésszelet, zöldségekkel
Rakott sertésszelet, zöldségekkel

A burgonya külső héját lekaparjuk, megmossuk, majd 4 felé vágjuk és kivajazott jénaiba vagy tepsibe tesszük. Rátesszük az apróra vágott paprikát és hagymát. A tetejére ráhely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bakonyi betyárgombóc Eta módra (ny)
Bakonyi betyárgombóc Eta módra (ny)

A húst összekeverjük a fűszerekkel. Ezután diónyi gombócokat formázunk a masszából. Két evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a húsgombócokat, és óvatosan megforgatva körbepirítjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
HORTOBÁGYI PALACSINTA
HORTOBÁGYI PALACSINTA

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és palacsintasütőben kisütjük. Elkészítjük a darált húsból a pörköltet, majd leszűrjük a szaftból, és összeturmixoljuk. A palacsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk