1 kg krumpli, 60 dkg sertésszűz, 10 dkg húsos szalonna, 6 dkg sertészsír, 5-6 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál pirospaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, só, bors, olaj
Tisztítsd meg a húst, majd vágd kockákra. Ezután a krumplival is járj el hasonlóképp, valamint a szalonnát is csíkozd fel, végül a hagymát is vágd apró kockákra. A krumplit főzd meg félkeményre, majd szórd meg sóval, és told a sütőbe, hogy megpiruljon. Egy edényben hevítsd fel a zsírt, majd pirítsd benne üvegesre a hagymát, a szalonna társaságában.
Ha már elérte a megfelelő állapotot, add hozzá a húst is, és pirítsd addig, amíg minden oldala szép fehér nem lesz. Mikor elérte ezt, öntsd fel annyi vízzel, hogy épp ellepje, sózd, borsozd, törd hozzá a fokhagyma felét, szórd meg petrezselyemmel, és főzd puhára. Ha már elég puha, kapcsold a tűzhelyet magas hőfokra, hogy a maradék víz elfőjön, és pirítsd meg a húst. Add hozzá a pirospaprikát és a maradék fokhagymát, keverd meg párszor, majd add a már megpirult krumplihoz, és kész is vagy.
A paradicsomokat meghámozzuk és felaprítjuk. A darált húst összekeverjük a rizzsel, a felaprított hagymával és zellerrel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és fűszerezzük. Hozzáadunk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesFőzés előtti napon a babot beáztatom . Másnap hideg vízben feltesszük főni a tűzhelyre. Én az első főzőlevet mindig leöntöm,leszűröm, utána új vizet öntök rá, sózom, beleteszem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk és lesózzuk. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd kisebb darabokra vagdaljuk. A főtt tojást megpucoljuk és tojásszeletelőn mindkét irányból fels...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA cukkinit megmossuk és héjastól megreszeljük( nem volt mag benne). Meghintjük sóval, összekeverjük és hagyjuk állni kb. 20 percet. A gombát is lereszeljük a reszelő durvább fok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű