A sajtmártás
2deci tej
2kanál liszt
2tojás sárgája
10deka margarin
10-15deka reszelt sajt
A tejbe tettem a lisztet és állandó keverés mellett a tűzön besűrítettem,A tűzről levettem, hozzákevertem a tojások sárgáját a margarint és végül a reszelt sajtotA karfiolt megmostam, rózsáira szedtem és sós vízben 10-15percig főztem Amikor kihűlt sóztam és lisztbe, majd tojásba és végül morzsába forgattam és forró olajba szép aranybarnára sütöttem
Sajtmártással és rizzsel tálaltam
Előre elkészítettem a húst, azaz bepácoltam sütés előtt legalább egy nappal. Mindenki ízlése szerint fűszerezze. (én Gyrososan fűszereztem) Nagyon jó a bolti Gyros fűszerkeverék i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kg burgonyát meghámozunk, megmossuk, karikára vágjuk, és sós vízben félpuhára főzünk. Közben 3 dkg apróra vágott füstölt szalonna zsírján megpirítunk egy középnagyságú, kockára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tepsit kikenünk zsírral és rétegezzük a hozzávalókat: burgonya sózva, kolbász, burgonya sózva, főtt tojás, burgonya sózva. 210 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Maj...
Elkészítési idő: 50 + 90 perc Nehézség: KönnyűA tarhonya készítésével kezdjük. A tarhonyához adjuk hozzá az olajat, majd állandó kevergetés mellett, pirítsuk aranybarnára. Ezután öntsük fel a vízzel, keverjük hozzá a sót, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű