A sajtmártás
2deci tej
2kanál liszt
2tojás sárgája
10deka margarin
10-15deka reszelt sajt
A tejbe tettem a lisztet és állandó keverés mellett a tűzön besűrítettem,A tűzről levettem, hozzákevertem a tojások sárgáját a margarint és végül a reszelt sajtotA karfiolt megmostam, rózsáira szedtem és sós vízben 10-15percig főztem Amikor kihűlt sóztam és lisztbe, majd tojásba és végül morzsába forgattam és forró olajba szép aranybarnára sütöttem
Sajtmártással és rizzsel tálaltam
Kell hozzá 1kg hátszín (csont nélküli ) amit megmostam megpucoltam ,és kb. 1 cm vastag és 5-6 cm hosszú csíkokra vágtam .Egy vastag falú lábasban 20 deka apróra vágott füstölt szal...
Elkészítési idő:Elkészítése: Elkészítjük a gombócokat: a vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a húshoz adjuk, fűszerezzük, jól eldolgozzuk az egészet és diónyi gombóckákat készítünk bel...
Elkészítési idő:Az apróra vágott hagymát üvegesre párolom a felforrósított olajon, majd belerakom a darált húst és "megkapatom". Hozzáadom a pirospaprikát, fűszereket, a feldarabolt paradicsomot é...
Elkészítési idő: 1 óra