A sajtmártás
2deci tej
2kanál liszt
2tojás sárgája
10deka margarin
10-15deka reszelt sajt
A tejbe tettem a lisztet és állandó keverés mellett a tűzön besűrítettem,A tűzről levettem, hozzákevertem a tojások sárgáját a margarint és végül a reszelt sajtotA karfiolt megmostam, rózsáira szedtem és sós vízben 10-15percig főztem Amikor kihűlt sóztam és lisztbe, majd tojásba és végül morzsába forgattam és forró olajba szép aranybarnára sütöttem
Sajtmártással és rizzsel tálaltam
A tésztát forró, sós vízben puhára főzzük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Felkockázzuk a baconszeleteket, majd a hagyma me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst 1 kanál olajon megdinszteljük, sózzuk, félkeményre főzzük. A csirkemellet egy kis fej vöröshagymával a két gerezd fokhagymával ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát sós ,forró lobogó vízben kifőzzük,vízzel leöblítjük. Pici étolajat öntünk rá és összekeverjük. A vöröshagymát apróra daraboljuk,felmelegített olajon átfuttatjuk ,piros...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot megfőzzük, a hagymát közepes kockára vágjuk, olajon megpároljuk, rádobjuk a darált húst, fakanállal szétmorzsolva megpirítjuk, rá a paradicsomsürítmény só, bors, csili fűsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű