60 dkg sertés vagy csirkehús
kb 500 g tejföl
Húspáchoz:
1-2 dl olívaolaj
2 gerezd frissen préselt fokhagyma
1 tk gyömbérpor vagy friss reszelt
fél tk kurkuma
fél tk fűszerpaprika vagy édes chilipor
fél tk cukor
só és bors ízlés szerint
Tepsis krumplihoz:
olívaolaj
só
oregánó
5-6 nagyobb krumpli
A húst felkockázzuk vagy csíkozzuk. A páchoz összekeverjük a hozzávalókat, beleforgatjuk a húst és kb 1 órára betesszük a hűtőbe (akár többet is).
A krumplit meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk majd 20 percet állni hagyjuk hideg vízben, hogy a keményítő kiázzon belőle, így ropogósabbra sül. Ezután papírtörlőre szedjük, felitatjuk a nedvességet, olívaolajban megfuttatjuk, sózzuk és oregánót szórunk rá. Sütőpapírral bélelt, pici olívaolajjal meglocsolt tepsibe tesszük és ropogósra sütjük.
Egy magasabb falú serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat és a húst a páccal együtt aranybarnára sütjük, majd egy tálba tesszük. A picit felmelegített tejföllel összeforgatjuk és a tepsis krumplival tálaljuk.
1. A leveshez a szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy lábasban a zsírt rádobva kisütjük. A töpörtyűt szűrőlapáttal kiemeljük belőle, a fele zsírt egy serpenyőbe öntjük. A hagymáka...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesA karfiolt kb 10 percig főzzük sós vízben, majd szűrjük le és törjük apróra. A csirkemellet is főzzük meg sós vízben, majd szeleteljük fel. A hagymát vágjuk karikára, a paradicso...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágom, a húst felszeletelem, majd ujjnyi vastag csíkokra vágom, aztán kockákra. a krumplit megpucolom és felkockázom nagyjából akkorára, vagy kicsit nagyobbra mint...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű