10 db burgonya, 1 szál lecsókolbász, 7 db tojás, 1 v. hagyma,sajt.
A besamell mártáshoz 10 dkg vaj, 2-3 ek liszt, kb. 2 dl tejszín, kb. 5 dl tej, szerencsdió, fehérbors,vegeta.
A burgonyát megfőzöm, lehűtöm (nem kell teljesen puhára főzni mert ugye még sülni fog ) . A tojásokat szintén megfőzöm. A hagymát üvegesre pirítom és hozzáadom a karikára vágott lecsókolbászt, és azt is pirítom egy kicsit a hagymával.
Egy nagyobb edénybe teszem a felkarikázott burgonyát és tojásokat,valamint a hagymás kolbászt.Ezeket jól összekeverem.
Ezután elkészítem a besamell mártást:
A vajat felolvasztom egy nagyobb serpenyőben,hozzáadom a lisztet,kikeverem és egy kicsit pirítom. Fokozatosan hozzáadom a tejszínt és a tejet. ( Azért írtam kb. mennyiséget mert nem szoktam mérni,hanem attól függően adagolom,hogy mennyire sűrűsödik be ) Folyékony mártás sűrűségűnek legyen.
Hozzákeverem a mártást az elöbb összekevert anyagokhoz és kikent,zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntöm. Tetejére reszelt sajtot rakok és addig sütöm míg a tetején a sajt teljesen meg nem pírul.
A tisztított gombafejeket reszeltsajt- ( én füstölt és sima mozzarellát keverek össze, vagy pl. trapistát parmezánnal) apróra vágott fokhagyma és apróra vágott friss petrezselyem k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagy serpenyőben a húst pár adagban félig megpirítjuk az olajon, sózzuk-borsozzuk, az utolsó percben hozzákeverjük a pépes fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről. 2. Egy kb. 25...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virsliket hosszában vágjuk ketté úgy, hogy vigyázzunk, ne vágjuk teljesen végig. Maradjon kb. 1-2 cm egyben. Fordítsuk ki a virsli szárakat szív alakúra, és a csücskénél tűzzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dagadót előkészítem sózom és borsozom kívül és belül majd félreteszem. Közben már odateszem a tészta főzővizét amit alaposan megsózok, amikor felforrt beleteszem a tésztát és újr...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: Könnyű