1 kg savanyú káposzta
8-10 savanyított levél (nagy)
1 kg darált hús
6 db 1 cm vastag füstölt sonka szelet
3 fej vöröshagyma apróra vágva
2 kanál mangalica zsír
1 evőkanál pirospaprika
1 tojás
kapor
só
bors
20 dkg főtt rizs
petrezselyem levelek
tejföl
A sonka szeleteket kiklopfoljuk.
A darált húst alaposan összekeverjük a tojással, 1 fej összevágott vöröshagymával, kaporral, sóval, borssal.
2 fej összevágott vöröshagymát üvegesre párolunk a zsiradékon, belekeverjük a paprikát, és az alaposan kinyomkodott káposztával összedolgozzuk. Kissé megpároljuk. (Ha nagyon savanyú a káposzta, ki kell mosni vízben.)
Egy magas falú, edényt kizsírozunk- az enyém 20x 30 cm-es ovális forma), majd kibélelünk kb. 4 nagy levéllel, úgy, hogy túllógjon a peremen. A rétegek a következők:
sonka, káposzta, darált hús, káposzta, rizs, tejföl, káposzta, sonka.
Mindegyik réteget alaposan ledöngölünk.
Az utolsót beborítjuk a maradék káposzta levéllel.
Az edényt lefóliázzuk, és lefedjük.
180 fokos sütőben két órán át sütjük, ha kész tálra borítjuk, tetejét petrezselyemmel és tejföllel díszítjük.
Megosztás:
I
Facebook251TwitterGoogleE-mailPinterest
A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, lereszeljük egy nagy tálba. A hagymát apróra vágjuk és az összes többi hozzávalóval együtt a krumplihoz adjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágj apróra 2 közepes fej hagymát. 2. Nagy lángon dinszteld meg a hagymát, kb. 4-5 perc alatt. 3. Vedd le a tűzről, add hozzá a 4 tk. pirospaprikát, keverd el. 4. Add hozzá a da...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikák magházát kivágjuk, a húsát kisebb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajat vagy zsírt forrósítunk egy lábosban, ráte...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű