1 kg savanyú káposzta
8-10 savanyított levél (nagy)
1 kg darált hús
6 db 1 cm vastag füstölt sonka szelet
3 fej vöröshagyma apróra vágva
2 kanál mangalica zsír
1 evőkanál pirospaprika
1 tojás
kapor
só
bors
20 dkg főtt rizs
petrezselyem levelek
tejföl
A sonka szeleteket kiklopfoljuk.
A darált húst alaposan összekeverjük a tojással, 1 fej összevágott vöröshagymával, kaporral, sóval, borssal.
2 fej összevágott vöröshagymát üvegesre párolunk a zsiradékon, belekeverjük a paprikát, és az alaposan kinyomkodott káposztával összedolgozzuk. Kissé megpároljuk. (Ha nagyon savanyú a káposzta, ki kell mosni vízben.)
Egy magas falú, edényt kizsírozunk- az enyém 20x 30 cm-es ovális forma), majd kibélelünk kb. 4 nagy levéllel, úgy, hogy túllógjon a peremen. A rétegek a következők:
sonka, káposzta, darált hús, káposzta, rizs, tejföl, káposzta, sonka.
Mindegyik réteget alaposan ledöngölünk.
Az utolsót beborítjuk a maradék káposzta levéllel.
Az edényt lefóliázzuk, és lefedjük.
180 fokos sütőben két órán át sütjük, ha kész tálra borítjuk, tetejét petrezselyemmel és tejföllel díszítjük.
Megosztás:
I
Facebook251TwitterGoogleE-mailPinterest
A cukkinit legyaluljuk hosszú szeletekre, besózzuk, hogy levet engedjen, majd kinyomkodjuk, A hagymát olajon megpirítjuk, hozzárakjuk a darált húst, fűszerezzük, majd felöntjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét tojást megfőzünk. A halat egy tálkában villával szétnyomkodjuk pépesre. Durvára tépkedjük a bazsalikom-leveleket, és a hajszálvékonyra szelt póréhagyma-karikákkal együtt összek...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz30 perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben. Ez kevesebb, mint 5 perc. Mikor elforrt a ri...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű