40-50 dkg főtt,
füstölt sonka (lehet csülök is) sovány részei
50 dkg száraztészta (fodros kocka)
15-20 dkg reszelt trappista sajt
4 dl tejföl
olaj
1 evőkanál zsemlemorzsa
só
A tésztát szokásos módon megfőzzük. Nem puhára, csak "ressre"! Amíg a tészta fő, ledaráljuk a sonkát.
A tésztát leszűrjük, a főzőedénybe visszatesszük, és összekeverjük a sonkamasszával és a tejföllel.
Egy olajjal kikent és a szemlemorzsával megszórt tepsibe beletesszük, szépen eligazítva - a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
180-200 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen rápirul. Evéshez tálalhatunk egy kis tejfölt is.
Az apróra vágott hagymát az olajon megdinsztelem beleöntöm a paradicsom szószt , a zakuszkát és a ketchupot nálam házi készítésű ,ízesítem a fűszerekkel és hozzáadom a tejfölt maj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krumplit meghámozva, felkockázva annyi sós vízben főzzük, ami éppen ellepi. Fontos, hogy ne legyen túl sok a víz. Amíg a krumpli fő, a felkockázott szalonna zsírján pirítjuk a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 200 fokra. Kivajazunk és zsemlemorzsával beszórunk egy 20×30 cm-es, 6 cm magas tepsit. 2 A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, és a főzővízbe 1 evőkanál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű