300 gr darált sertés hús
1/4 kalifornia paprika
1 db sárgarépa
500 ml passzírozott paradicsom
500 ml víz
1 db hagyma, 1 gerezd fokhagyma
1 e kanál zsír, vagy 3 ek olaj
1 db tojás
150 ml rizs
1 db tojás
2 tk só- 1 a húsba, 1 a paradicsomlébe
1/2 tk bazsalikom
1/1 tk bors
1/2 tk oregánó
2 tk cukor
A húsgolyókat összegyúrjuk. Állni hagyjuk 5-10 percig.
A hagymákat a zsíron üvegesre dinszteljük. Beletesszük a paradicsom sűrítményt. Felöntjük 500 ml vízzel. Belerakjuk óvatosan a golyókat. Később takaréklángon főzzük. Kb 1 óra hosszáig. A végén a bazsalikomot és az oregánót adjuk hozzá.
1. A rizst egy kicsit áztassuk el a húslével
2. A paradicsomot futtassuk meg az olajon, hogy elveszítse a savasságát
3. Forró vízbe lébe tegyük a húsgolyókat
4. Főzzük lassan takaréklángon
5.Ha elfőli a levét öntsük fel ismét forró vízzel
Egy keverőtálba öntjük a lisztet, bele a kemény, darabokra vagdosott hideg vajat és a sót. Robotgéppel az egészet addig keverjük, míg morzsalékos állagúvá válik. Ekkor beleütünk eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zöldségeket aprítsuk fel ízléses vékony csíkokra (julienne), majd kevés olajon pirítsuk le az egészet. Fűszerezzük, majd adjuk hozzá a levétől lecsöpögtetett babot és bambuszrügy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a tojást, majd fűszerezzük. Golyókat formázunk belőle, hőálló tálba tesszük, 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Lereszeljük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megdarált húst, a megmosott rizst fokhagymával,hagymával,borssal és sóval összegyúrjuk tölteléknek. A hasáb nagyobb leveleit kettévágjuk, a belső kisebbeket egészben hagyjuk, hog...
Elkészítési idő: 2 ÓRA Nehézség: Könnyű