menu

Családireceptkönyv.hu

Juhtúrós sztrapacska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A galuskához
500 g burgonya
250 g búzaliszt
1 db tojás
1 nagy csipet só
víz
A juhtúrós részhez
1 evőkanál sertészsír
200 g szalonna - kolozsvári
200 g juhtúró
1 gerezd fokhagyma
4 nagy teáskanál tejföl

Elkészítés:


Felcsíkozzuk a szalonnát.
Lereszeljük a burgonyát egy kis lyukú reszelőn, majd alaposan kinyomkodjuk a levét.
Hozzáadjuk a tojást, sót, lisztet, vizet, és a nokedlitésztánál valamivel keményebb tésztát készítünk. A liszttel állítsuk be a massza keménységét.
Egy nagy fazékban, amiben egyszerre meg tudjuk főzni az összes sztrapacskát, vizet forralunk. Mikor forr, beleszaggatjuk egy nokedliszaggatóval a masszát, és pár percig főzzük. Egész pontosan addig kell főznünk, míg kóstoláskor azt érezzük, hogy a burgonya megfőtt a galuskákban. Ha megfőtt, leszűrjük, de nem mossuk át!
Egy serpenyőben a kevés sertészsíron megpirítjuk a szalonnát. A szalonnacsíkokat, ha megpirultak, a zsír nagyobb részével kiszedjük a serpenyőből egy tálba.
A serpenyőben hagyott zsírra rácsipkedjük a juhtúrót - figyeljünk, hogy ne legyen nagy hőfokon a serpenyő, csak közepesen, mert megéghet a túró! Egy fakanállal kevergetve elkeverjük a zsírral. Hozzákeverjük az áttört fokhagymát, az enyhén sózott tejfölt, és közepes hőfokon összerottyantjuk. A juhtúrós-tejfölös keverékbe beleforgatjuk a galuskákat, összemelegítjük vele.
A szalonnacsíkokkal díszítve, tejföllel csurgatva tálaljuk, a szalonnacsíkok alatt lévő zsírt a sztrapacskára csurgatjuk.

Juhtúrós sztrapacska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós zabos pizzaszendvics
Túrós zabos pizzaszendvics

A hozzávalókat turmixgéppel kikeverjük. Egy felmelegített, nagyobb nagyobb méretű palacsintasütőbe teszünk egy tk. Kókuszzsírt , majd ha felmelegedett erre ráöntjük az összes tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Tészta-csoda recept
Tészta-csoda recept

Egy nagy tepsibe 6 kanál étolajat teszünk, melyre a kocka tésztát egyenletesen elosztjuk (nyersen!). A többi hozzávalót (cukor, kefír, tejföl, tej, tojás) kikeverjük, majd a tés...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Parasztreggeli
Parasztreggeli

A krumplit szeleteld vagy kockázd fel, főzd meg. A füstölt szalonnát vágd csíkokra vagy apró kockákra A hagymát vágd apróra. A szalonnát süsd pirosra, tedd hozzá a hagymát, res...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconos, juhtúrós penne
Baconos, juhtúrós penne

Tésztát kifőzöm,leszűröm. Addig a csíkozott bacont olajon kissé megsütöm. A tésztát összekeverem a túróval, tejföllel, fűszerekkel és a fele sült baconnal. Tálaláskor a tetejére...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk