2 nagyobb padlizsán
egy kisebb fej vöröshagyma
kevés olaj
30 dkg darált hús (nálam pulyka)
kb 15 dkg rizs
egy nagy doboz tejföl
reszelt sajt ízlés szerint
só
bors
A padlizsánokat hosszában kettévágtam, kivájtam a közepét, kicsit megsóztam.
Az olajon a hagymát megdinszteltem, majd fűszereztem és rátettem a darált húst, majd mikor összeforrt, belekockáztam a padlizsán kivájt belső részét is és együtt főztem tovább.
Közben kifőztem a rizst, majd azt is belekevertem, majd ezzel töltöttem meg a padlizsánokat. Egy pici töltelék maradt ki, azt meg mellé tettem a fóliára.
Megöntöztem tejföllel, megszórtam reszelt sajttal és 200 fokon kb 30 percig sütöttem.
Alaposan megmossuk az édesburgonyákat, majd meghámozzuk. A hagymákat is megpucoljuk. Ezután az édesburgonyát és az újhagymát felkarikázzuk. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megmossuk, meghámozzuk, és apró lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáütjük a tojást, a liszt felét, egy teáskanál sót, és elkezdjük összedolgozni. A liszt másik...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A hagymát és a chili paprikát apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rátesszük az átnyomott fokhagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megtisztítjuk, tetszésünk szerint szeljük, és egy hőálló tálban összekeverjük olajjal, sóval. Az edényben hagyjuk a krumpli 3/4-ét . Hozzáöntjük a kevés vizet. Pár szel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes