1 kg burgonya
20 dkg pulykasonka
30 dkg bacon
1 evőkanál vaj
só, bors
olaj
A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal és sózzuk, borsozzuk, majd minden darab burgonyát egy szelet sonkába csomagolunk, ezután pedig egy darab baconbe. Kiolajozott tepsibe tesszük és 10 percen át sütjük 180 fokon. Meg is forgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön.
Feltesszük olajon a szalonnát, és ha kisült a zsírja, hozzáadjuk a darált hagymát. Beletesszük az apró darabokra vágott kolbászt, majd a pirospaprikát. Felöntjük vízzel. Egy pici...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Közepesegtisztítom és szeletekre vágom a gombát. Margarinon megfonnyasztom a szálakra aprított hagymát. A sárgarépát karikára vágva, a gombát pedig szeletekre vágva teszem hozzá. Beleresz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk a zöldségeket, karikára vágjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, odatesszük főni. Sózzuk, 1-2 babérlevelet adunk hozzá, és puhára pároljuk. Az időközben elpárolgó vi...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeltem és lesóztam. A hagymát, szalonnát, gombát felkockáztam, pici olajon megpirítottam és hűlni hagytam. A sajtokat - szintén nagy reszelőn -,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes