menu

Családireceptkönyv.hu

Római tálban készült töltött káposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg káposzta
12 db savanyított káposztalevél
0.5 kg darált sertéshús
0.5 kg darált marhahús
20 dkg füstölt darált hús
0.5 kg plé oldalas
0.5 csomag gersli
6 gerezd fokhagyma
2 db közepes nagyságú vöröshagyma
1 csapott evőkanál pirospaprika
2 evőkanál zsír
2 kanál liszt
6 szelet császár vagy füstölt szalonna
só, bors
tejföl

Elkészítés:


A savanyú káposztát nem szoktam átmosni.
Az apró káposztát a tál aljára helyezzük, rádaraboljuk a plé oldalast, majd a 3 féle húsból, fűszerekből, apróra vágott fokhagyma és vöröshagymából, egy kanál zsírból jól összekevert tölteléket a lapukba töltögetjük, majd azt is a tálba helyezzük. Az evőkanál zsír akkor szükséges, ha nem elég zsíros a hús, mert különben kemény lesz a gombóc, sőt 1 kis melegvizet is önthetünk a töltelékbe, ha keménynek találjuk.
Aki rántással szereti, a maradék 1 kanál zsírból, 1 fej hagymából és 2 gerezd fokhagymából, csipet sóból, zsemle színűre pirított rántást készít, ezt annyi vízzel önti fel, hogy ellepje a gombócokat, de csak annyira, hogy rá tudjuk tenni a szalonna csíkokat.
Majd a tetejével lezárt tálat sütöbe helyezzük, középre és egy vízzel töltött tepsit helyezzünk a sütő aljába. Ügyeljünk arra, ne párologjon el, amíg kész nincs az étel, mert megéghet. Közepes lángon kb. másfél óra. Majd tejföllel tálaljuk ízlés szerint.

Római tálban készült töltött káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sonkás tojáslepény
Sonkás tojáslepény

A burgonyát héjában megfőzzük, majd ha kihűlt meghámozzuk és kis kockákra vagdossuk. A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk. Serpenyőben felforr...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos-kukoricás tócsni
Sajtos-kukoricás tócsni

A tojásokat verd fel. Az összes hozzávalót keverd össze egy nagy tálban. Hevítsd fel az olajat, majd vedd le a lángot közepes fokozatra. Pakolj két-két evőkanálnyit a tésztából a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rakott tejbegríz
Rakott tejbegríz

Tejbegríz A tejből a búzadarából, cukorból, vanillincukorból, mazsolából, reszelt citromhéjból főzünk egy keményebb tejbegrízt. Amíg a gríz hűl egy kicsit, addig felverjük a tojá...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Padlizsános-burgonyás rakottas
Padlizsános-burgonyás rakottas

1. A padlizsánokat megmossuk, hosszában kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és legalább 30 percre hideg vízbe áztatjuk, hogy az esetleges keserű ízük elmenjen. Ha a víz elszíneződ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk