nagy fej hagyma
500g gomba
szalonna
tejföl
só,bors,kurkuma,petrezselyem chili/színesparika
A hagymát kevés zsíradékon megdinszteljük a szalonnával és egy kis sóval, borssal. Rátesszük a gombát, egy kicsit átforgatjuk, kevés vízzel felöntve mert a gomba levet ereszt, újból sózzuk borsozzuk és ⅔ -⅓ arányba színespaprikát és kurkumát teszünk bele. Közben a tésztát kifőzzük, mikor a közepe roppanós akkor a gombához tejfölt és petrezselymet kavarunk majd a tésztát átszedjük egy kevés főzőlével a gombára és összeforgatjuk.
Ha nem elég sűrű a pörkölt akkor vagy lisztel vagy keményítővel lehet sűríteni.
A kolbászt és a szalonnát megpirítjuk. Kiszedjük a lábosból és a zsírjában a hagymát és a káposztát is megpirîtjuk. Felöntjük vízzel és a tésztát a tetejére formázzuk. Fedő alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyát héjában megfőzöm, majd karikára vágom. A kolbászt és a megfőzött tojásokat felszeletelem, egy tűzálló edényben szép sorban lerakom. Elkezdem rétegezni a burgonyát, a fő...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA krumplit megmossuk, megpucoljuk, és kockára vágjuk. 2.Olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük, sózzuk, megszórjuk oregánóval és a rozmaringgal, majd sütőbe tesszük,és kb. 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. Közben elkészítjük a ragut. A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megpirítjuk. A gombát és a sonkát apróra vágjuk. Elsőként a gombát adjuk a hagymáho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű