Családireceptkönyv.hu

Kurkumás-csilis gombapörkölt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


nagy fej hagyma
500g gomba
szalonna
tejföl
só,bors,kurkuma,petrezselyem chili/színesparika

Elkészítés:


A hagymát kevés zsíradékon megdinszteljük a szalonnával és egy kis sóval, borssal. Rátesszük a gombát, egy kicsit átforgatjuk, kevés vízzel felöntve mert a gomba levet ereszt, újból sózzuk borsozzuk és ⅔ -⅓ arányba színespaprikát és kurkumát teszünk bele. Közben a tésztát kifőzzük, mikor a közepe roppanós akkor a gombához tejfölt és petrezselymet kavarunk majd a tésztát átszedjük egy kevés főzőlével a gombára és összeforgatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha nem elég sűrű a pörkölt akkor vagy lisztel vagy keményítővel lehet sűríteni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ágnes
Lasagne, ahogyan Cinti készíti
Lasagne, ahogyan Cinti készíti

Lasagne: en ugy szoktam h 1 nagy fej voroshagymat elkezdek olivaolajon parolni ra 1 kb 20%os daralthus igy szaftosabb es nem szarad ki a hus. 5-6 gerezd fokhagyma so bors bazsalik...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bográcsos bab
Bográcsos bab

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Vadas mártás-krumpligombóc
Vadas mártás-krumpligombóc

A répákat megpucoljuk ,megmossuk apróra vágjuk a hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Ha kész van akkor az apróra vágott répát rátesszük és további dinsztel...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk