Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

RIZZSEL TÖLTÖTT SZŐLŐLEVÉL (Yalanci dolma)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


24 szőlőlevél
10 dkg darált hús
20 dkg rizs
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 marék mazsola
1 marék pisztácia
1 csipetnyi őrölt fahéj
3 evőkanál olívaolaj
fél citrom leve
só és bors

Elkészítés:


A mazsolát langyos vízben áztatjuk.
A szőlőleveleket sós vízben megforrázzuk, szalvétán lecsurgatjuk és megszárítjuk. A leveleket a száruknál megfogva emelgetjük.
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát 2 evőkanál olívaolajon megpirítjuk, beletesszük a darált húst és a rizst, rövid ideig együtt pároljuk, majd 5 dl vízzel és a fél citrom levével felöntjük. 10 percig főzzük, majd a beáztatott és lecsurgatott mazsolát, az őrölt fahéjat beletesszük, megsózzuk, borsozzuk, végül beletesszük a pisztáciát és addig főzzük, míg a levét el nem fővi.
Ezt a tölteléket azután a szőlőlevelekbe csavarjuk, majd a leveleket fogpiszkálóval fűzzük össze.
Kevés olajon fedő alatt 20 percig sütjük, időnként kevés vizet öntve alá. Majd tálaló tálra tesszük és felszolgáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A mohamedán országokban általában birkahússal készítik. A töltelékbe azonban nemcsak húst, hanem halat vagy gombát is tehetünk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsgombóc vadasan recept
Húsgombóc vadasan recept

A zöldségeket tisztítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. Kevés olajon sóval, babérlevéllel, fedő alatt elkezdjük dinsztelni. Közben a darált húst a tojással, sóval, borssal, pirosp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Kechupos hús(Stahl)
Kechupos hús(Stahl)

1. Ez az isteni, amolyan család kedvence-étel szerintem akkor a legfinomabb, ha römertopfban készül. És mivel ez a szép és praktikus edény nagyon kényes, célszerű sütés előtt fél n...

Elkészítési idő: kb 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Anita
RIZSES ZÖLDBORSÓS HÚS
RIZSES ZÖLDBORSÓS HÚS

A hagymat aprora, a hust kissebb kockakra vagjuk. Olajon a hagymat uvegesre paroljuk, hozzadjuk a felkockazott hust, es egyutt kavarjuk ameddig a hus kifeheredik. Fuszerezzuk: so...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Lencsés zöldségágyon sült hús
Lencsés zöldségágyon sült hús

A húst sózzuk, borsozzuk. Kakukkfűvel fűszerezzük, és forró olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a szálra vágott vöröshagymát, a konyakot, a paradicsompürét, és kevés vizet. Fedő alatt p...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk