24 szőlőlevél
10 dkg darált hús
20 dkg rizs
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 marék mazsola
1 marék pisztácia
1 csipetnyi őrölt fahéj
3 evőkanál olívaolaj
fél citrom leve
só és bors
A mazsolát langyos vízben áztatjuk.
A szőlőleveleket sós vízben megforrázzuk, szalvétán lecsurgatjuk és megszárítjuk. A leveleket a száruknál megfogva emelgetjük.
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát 2 evőkanál olívaolajon megpirítjuk, beletesszük a darált húst és a rizst, rövid ideig együtt pároljuk, majd 5 dl vízzel és a fél citrom levével felöntjük. 10 percig főzzük, majd a beáztatott és lecsurgatott mazsolát, az őrölt fahéjat beletesszük, megsózzuk, borsozzuk, végül beletesszük a pisztáciát és addig főzzük, míg a levét el nem fővi.
Ezt a tölteléket azután a szőlőlevelekbe csavarjuk, majd a leveleket fogpiszkálóval fűzzük össze.
Kevés olajon fedő alatt 20 percig sütjük, időnként kevés vizet öntve alá. Majd tálaló tálra tesszük és felszolgáljuk.
A mohamedán országokban általában birkahússal készítik. A töltelékbe azonban nemcsak húst, hanem halat vagy gombát is tehetünk.
A húst, a paprikát és a paradicsomot kisebb kockákra vágjuk, majd a húst az olajon elősütjük. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a lecsepegtetett kukoricát és a babot. A MAGGI...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és a gombát apró darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk, a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a gombadarabokat...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítom, apróra vágom. A burgonyát negyedelem (szerintem így az igazi). Mélyebb edényben némi zsiradékon megdinsztelem a hagymáthozzáadjuk a paprikát,paradicsomot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport, cukrot, sót, őrölt borsot és összekeverjük, közepébe tesszük a tojást, majd fokozatosan a tejet is, és jó sima csomómentes tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű