menu

Családireceptkönyv.hu

Babgulyás


Írta:

Elk. idő: 2
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
600 g sertéstarja
300 g sertéscsülök (füstölt)
3 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
3 db petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
2 db paradicsom
500 g szárazbab
babérlevél (friss, vagy szárított)
fűszerpaprika

100 ml étolaj

A csipetkéhez

100 g búzaliszt (BL55)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 kávéskanál só

Elkészítés:


A babot előző este beáztatjuk jó sok vízbe ( vagy használhatunk konzerv babot ) Másnap a répákat felkarikázzuk, a paradicsomot, és a húst is felaprítjuk.
A babot egy edénybe tesszük, teszünk bele babérlevelet, felengedjük vízzel, ami ellepi és elkezdjük főzni had, puhuljon.( konzerv bab esetében ez a művelet elmarad)
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük.
Beletesszük az összenyomott fokhagymát, hozzáadjuk a megmosott felkockázott húst és fehéredésig főzzük.
Hozzáadjuk, pirospaprikát elkeverjük.
Mehet bele az apró kocára vágott paradicsom, a karikára vágott répa és zöldség. Felöntjük vízzel és hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott füstölt húst.
Fél óra főzés után a babot is beletesszük, és a bab főzőlevét is adjuk hozzá, nagyon finom lesz tőle. Együtt főzzük, amíg a hús és a bab is puha lesz.( konzerv bab esetében a húsokat készre főzzük, és amikor már puha, akkor hozzáadjuk a levétől lecsurgatott vörös konzerv babot)

Addig elkészítjük a csipetkét. Egy tálba tesszük a lisztet közepébe a tojást, sót, és jól összegyúrjuk, ha kell, még adunk hozzá lisztet az a lényeg a tészta ne ragadjon a kezünkhöz.
Ha puha a hús és a bab is, akkor a tésztát tegyük a levesbe, és jól forraljuk össze. A kész tészták feljönnek a leves tetejére.

Babgulyás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Rakott zöldség
Rakott zöldség

A zöldségeket felaprítom, kivajazott tálba teszem, ha tésztásan szeretném, akkor egy rétegben közzé teszem a főtt spagettit, meglocsolom az összekevert, fűszerekkel ízesített fejf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Edit
Amszterdami húsos metélt
Amszterdami húsos metélt

1. Sós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, 50 g sajttal elkeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntjük. 2. A szűzpecsenyét 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sóval, borss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Sült tarja paradicsommal és gombával
Sült tarja paradicsommal és gombával

A tarját vagy karajt kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, egy tepsit kikenünk zsírral, és beletesszük a húst. Fokhagymát pucolunk, felkarikázzuk, megszórjuk vel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos guba felturbózva
Mákos guba felturbózva

A kiflit széles karikára vágjuk. A tejből a tojások cukorral elkevert sárgájával, a vaníliával, a megmaradt rummal, a vaníliás cukorral madártejszerű főzetet forralunk. Egy nagy j...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk