6 tekercshez:
A prószához:
6 nagy krumpli
15-20 dkg liszt (attól függően, hogy a krumpli mennyi levet ereszt)
1 tojás
1-2 dl tejföl
só
bors
őrölt kömény
petrezselyemzöld
kevés olaj a sütéshez
A töltelékhez:
6 nagy fej vöröshagyma
6 db virsli
15 dkg füstölt sajt
A tetejére:
10 dkg trappista sajt
A prószához a krumplit megpucoljuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és kanállal vagy robotgéppel sűrű masszává keverjük. Kiolajozott palacsintasütőben lepényeket sütünk.
A töltelékhez a hagymát felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük.
A lepényekbe kevés dinsztelt hagymát, reszelt füstölt sajtot és 1-1 virslit teszünk, majd feltekerjük, fogpiszkálóval megtűzzük és egy vékonyan kiolajozott tepsibe helyezzük. A tekercseket reszelt trappista sajttal megszórjuk.
Kb 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt megolvad és megpirul a tetején.
2 tekercs egy felnőttnek nagyon kiadós főétel.
A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízbe tesszük, és kis lángon megfõzzük. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha. Ha megfõtt hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk lecsepe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárazbabot a főzést megelőző éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, és tiszta vízben 1-2 babérlevéllel meg egy púpozott kiskanál sóval kb. 50 perc alatt puhára főzzük...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA szalonnát felcsíkozzuk. A fokhagymát apróra vágjuk, a petrezselymet és a snidlinget aprítjuk. A gombát megpucoljuk, vékonyra vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, roppanósra sütjük...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA megtisztított cukkinit reszeljük le, sózzuk, és hagyjuk állni 15 percet. Ezután a kiengedett levet nyomkodjuk ki belőle. A darált húshoz adjuk hozzá a cukkinit, sót, borsot, f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű