Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gombás sertésraguval rakott krumpli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1,5 kg krumpli
1 nagy marék reszelt sajt

Raguhoz:

25 dkg darált sertéshús
10 dkg gomba
1 kisebb fej vöröshagyma
1 ek olaj
1 kk só
1 nagy csipet őrölt bors
1 tk őrölt pirospaprika
2 tk házi darált paprika
2,5 dl házi paradicsomlé
2 nagy ek tejföl

Elkészítés:


A vöröshagymát és a gombát apró darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk, a húst fehéredésig pirítjuk rajta.

Hozzáadjuk a gombadarabokat, majd ízesítjük a fűszerekkel. Felengedjük a házi paradicsomlével és fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.

Ha a lé már kevés és a hús még nem elég puha, pótoljuk a folyadékot kevés vízzel. (Nekem kb. 1 dl-re volt még szükség.) Ha már puha és sűrű, elkeverjük benne a két nagy evőkanál tejfölt. Amíg a ragu elkészül, a megtisztított, meghámozott krumplikat sós vízben puhára főzzük.

Egy nagyobb kerámia tálba (vagy közepes tepsibe) karikázzuk a krumpli felét, majd megszórjuk vékonyan sóval. (Nem szükséges olajjal vagy margarinnal kikenni, mert a raguból megy a tál aljára elegendő szaft, így nem ragad le.) A tejfölös-gombás ragu felét rákanalazzuk, és szépen elsimítjuk.

Rákarikázzuk a maradék krumplit. Ismét finoman megsózzuk.

Beborítjuk a ragu másik felével. Megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 15 perc alatt megsütjük.

Gombás sertésraguval rakott krumpli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar igazi Brassói aprópecsenye
igazi Brassói aprópecsenye

1. Legelső lépésben készítsd elő a krumplit. Tisztítsd meg és vágd kockákra. 2. Tedd fel a krumplit főni hideg, sós vízben. Ha felforrt, 10 percig főzd és szűrd le, még sü...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jusztina
Töltött paprika
Töltött paprika

1. A paprikákat magházától megtisztítjuk. Egy könnyebb módszer, hogy a száránál fogva befelé nyomjuk, és ekkor egy mozdulattal, kés nélkül tudjuk eltávolítani a csumát. 2. A rizst...

Elkészítési idő: 85 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös gombapaprikás
Tejfölös gombapaprikás

A hagymát egészen finomra vágjuk és megdinszteljük az olajon. Lehintjük a pirospaprikával, felengedjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk a szárított gombát és lefedve 15-20 percig párol...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kolbásszal töltött burgonya - OK
Kolbásszal töltött burgonya - OK

1. Egy nagyobb edényben felteszünk főni vizet. Amikor felforrt, megfőzzük benne a burgonyát 40 perc alatt. 2. Miután kicsit hűltek, hosszában félbevágjuk, a belsejébe üregeket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk