1 kg paradicsom
2 kg paprika
3 vöröshagyma
10 dkg húsos szalonna
25 dkg kolbász
A paradicsomokat szabadítsd meg a héjuktól, ehhez forró vízben úsztasd meg őket, utána egyszerűen lehúzhatod. A paprikákat mosd meg, majd karikázd fel egyenlő méretű darabokra. A szalonnát kockázd fel, majd dobd egy mélyebb serpenyőbe, és kezdd el melegíteni.
A hagymákat pucold meg és kockázd fel, majd add a szalonnához pirulni, a kolbászt karikázd fel, és szintén dobd a serpenyőbe. Amikor a hagyma már pirul, tedd bele a paprikát is, majd ha már az is kezd átfőni, add az egészhez a cikkekre vágott paradicsomot, adj hozzá sót és borsot, pár percig hagyd együtt főni az egészet, utána vedd le a tűzről. Természetesen, ha könnyedebb fogásra vágysz, a kolbászt kihagyhatod, és a szalonnát is helyettesítheted olívaolajjal, így máris egészségesebb ételt kapsz.
A káposztát sós vízben kissé megpuhítjuk. 8 db levelet leveszünk, a többit felcsíkozzuk Apróra vágott hagymát megdinszteljük. A hagymát, darált húst, 1 tojást, fokhagymát, sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban olajat hevítünk, majd ráhelyezzük az előzőleg már megsózott, megborsozott csirkemell szeleteket. Mindkét oldalukat 5-5 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy akkora tepsit amelyben a nyolc vöröshagyma elfér, az olajjal kikenünk és a zsemlemorzsával behintjük. 2. A hagymákat tisztítás után egészben forrásban lévő vízbe dobjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA carbonara spagetti receptjével kapcsolatban van egy jó hírem és egy rossz. A rossz az, hogy amit Olaszországon kívül általában ezen a néven szolgálnak föl – spagetti tejszínes, s...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű