1 kg paradicsom
2 kg paprika
3 vöröshagyma
10 dkg húsos szalonna
25 dkg kolbász
A paradicsomokat szabadítsd meg a héjuktól, ehhez forró vízben úsztasd meg őket, utána egyszerűen lehúzhatod. A paprikákat mosd meg, majd karikázd fel egyenlő méretű darabokra. A szalonnát kockázd fel, majd dobd egy mélyebb serpenyőbe, és kezdd el melegíteni.
A hagymákat pucold meg és kockázd fel, majd add a szalonnához pirulni, a kolbászt karikázd fel, és szintén dobd a serpenyőbe. Amikor a hagyma már pirul, tedd bele a paprikát is, majd ha már az is kezd átfőni, add az egészhez a cikkekre vágott paradicsomot, adj hozzá sót és borsot, pár percig hagyd együtt főni az egészet, utána vedd le a tűzről. Természetesen, ha könnyedebb fogásra vágysz, a kolbászt kihagyhatod, és a szalonnát is helyettesítheted olívaolajjal, így máris egészségesebb ételt kapsz.
Az apróra felkockázott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát is. A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. A piruló hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és addig...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA burgonyákat alapos mosás után héjában megfőzzük. A vízbe tesszük a köménymagot, a babérlevelet és 1 evőkanál sót. Amíg a krumpli fő, addig elkészítjük a darált húst bolognai mód...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA feldarabolt hagymát, a meghámozott fokhagymagerezdeket és a kisebb darabokra vágott gyömbért aprítógépbe tesszük, és egészen finomra, szinte pépesre aprítjuk. Serpenyőben felmele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű