menu

Családireceptkönyv.hu

Csőben sült karfiol (lengyeles)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A karfiol előfőzéséhez

700 g karfiol (rózsa)
2 teáskanál só

A mártáshoz

150 ml főzőtejszín (15-20%-os)
50 ml 1,5%-os tej
200 g ömlesztett sajt
50 g sajt - trappista (reszelt)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)

A tál kikenéséhez

1 evőkanál vaj
2 evőkanál zsemlemorzsa

A tetejére

50 g sajt - trappista (reszelt)


Elkészítés:


A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük.
Egy edényben összekeverjük a krémsajtot, a főzőtejszínt, a tejet, és a szerecsendiót.
Ráöntjük a karfiolra, hozzáadjuk a reszelt sajtot és alaposan összekeverjük.
Egy sütőtálat kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával.
A tálba öntjük a karfiolt, megszórjuk reszelt sajttal.
185 C fokos sütőben 25 perc alatt arany barnára sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet bővíteni főtt rizzsel és darált húsos raguval.

Csőben sült karfiol (lengyeles)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anikó
Spenótos-sonkás penne
Spenótos-sonkás penne

1. A tésztát kifőzzük "al dente" állagúra. 2. A lisztet kikeverjük a tejszínnel, a reszelt fokhagymával, fűszerekkel, a krémsajttal, tojással, majd hozzáadjuk a vékony csíkok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott zöldbab
Rakott zöldbab

A zöldbabot megpároljuk, majd serpenyőben fűszerezett tejföllel (2dl) (fokhagyma, paprika, bors) összekeverjük. Tepsibe tesszük a felét, rá mehet u1 virsli, száraz kolbász, főtt to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott káposzta
Rakott káposzta

A savanyú káposztát megkóstoljuk, ha nagyon savanyú, átmossuk. Kevés olajon megpároljuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, olajon megdinszteljük. Ha a hagyma már üveges, rádobjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
RAKOTT KENYÉR (indonéz étel)
RAKOTT KENYÉR (indonéz étel)

Elkészítés: Tűzálló edényt egyenletesen kikenünk margarinnal. Elkészítjük a tölteléket: serpenyőben olajat forrósítunk, belerakjuk a szálasra vágott vöröshagymát, az apróra vágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk