A karfiol előfőzéséhez
700 g karfiol (rózsa)
2 teáskanál só
A mártáshoz
150 ml főzőtejszín (15-20%-os)
50 ml 1,5%-os tej
200 g ömlesztett sajt
50 g sajt - trappista (reszelt)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
A tál kikenéséhez
1 evőkanál vaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
A tetejére
50 g sajt - trappista (reszelt)
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük.
Egy edényben összekeverjük a krémsajtot, a főzőtejszínt, a tejet, és a szerecsendiót.
Ráöntjük a karfiolra, hozzáadjuk a reszelt sajtot és alaposan összekeverjük.
Egy sütőtálat kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával.
A tálba öntjük a karfiolt, megszórjuk reszelt sajttal.
185 C fokos sütőben 25 perc alatt arany barnára sütjük.
Lehet bővíteni főtt rizzsel és darált húsos raguval.
túró+reszelt alma. margarin+tojás s.+cukor+búzadara+mogyoró+mazsola+tojáshab.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét előző éjszaka beáztatjuk. Főzés előtt átmossuk, majd felöntjük az alaplével, hozzátesszük a babérleveleket + kolbász darabkákat +reszelt fokhagyma és puhára főzzük. Ami...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a tejjel és egy kevés sóval és borssal habosra verjük, majd a serpenyőben megolvasztott vajhoz adjuk. A palacsintához hasonlóan hagyjuk a tojást egyenletesen szétfolyni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű