1 fej karfiol
füstölt sonka / szalonna
25 dkg túró
1 kis tejföl
2 db tojás
pirított hagyma
só
Egy fej karfiolt rózsáira szedtem és enyhén sós vízben feltettem főni, de "éppenhogy csak", roppanós maradjon. Közben kikentem a formát kókuszzsírral/olajjal, füstölt sonkát kockáztam (de ez lehet sonka felvágott is, vagy szalonna, vagy bármi). Egy tálban összekevertem 1 tégely túrót 1 tejföllel és 2 tojással, sóztam is. A karfiolrózsákat behelyeztem a muffin formákba, megszórtam a sonkával, majd pirított hagymával, és a masszát a tetejére kanalaztam. Kicsit meg kell ütögetni a tepsit, hogy az aljára is kerüljön a masszából. Mehet a forró sütőbe.
A közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szelete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőt sütőpapírral kibélelünk. A bacon csíkokat a serpenyő közepétől kifelé, egymást kicsit fedve körbe kirakjuk. Az újburgonyát megmossuk és karikára vágjuk (ha öregebb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst a Varoma edénybe helyezzük és sózzuk borsozzuk, összekeverjük. A tetejére helyezzük a gombát. Ezt is sózzuk borsozzuk. A Varomában csinálunk egy kis lyukat hogy a...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűA római tálat beáztatjuk, legalább 20-30 percre, hogy alaposan megszívja magát. Felkarikázzuk a kolbászt, megpucoljuk a hagymát és vékony karikákra vágjuk, lereszeljük a sajtot. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű