Családireceptkönyv.hu

Tócsni


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4-5 fő részére
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1.5 kg burgonya (megtisztított, hámozott)
125 g búzaliszt (BL55)
4 gerezd fokhagyma
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

bors - fekete (őrölt)

Elkészítés:


A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd a reszelő kisebbik lukú felén lereszeljük.

Hozzáadjuk a lisztet (a burgonyától függ, mennyi levet enged, mennyi lisztet vesz fel), a tojást, a sót, a borsot ízlés szerint, az áttört fokhagymát és jól összekeverjük.

Bő, forró olajba kanállal lepényeket teszünk, majd mind a két oldalát megsütjük. A tócsnit használhatjuk húsok mellé garnírungként, vagy fogyaszthatjuk magában is. Ízesíthetjük akár mint egy lángost: tejföllel, fokhagymával, ketchuppel sajttal.

Tócsni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Valenciai paella
Valenciai paella

A zöldségeket felaprítjuk, a húsokat előkészítjük. (A tengeri mixet olvasszuk ki, ha fagyasztott, és jól csepegtessük le.) Elkészítjük a sofrito-t (alaplevet). Ehhez egy nagy lapo...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rakott sajtos -baconos bagett
Rakott sajtos -baconos bagett

A bagettet szeletekre vágom, és a kizsírozott tepsibe rakom Ráteszem a bacon szalonnát és a sajtot ezt addig ismétlem míg minden elfogy a tetejére nem teszem rá a sajtot csak miko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SONKÁS-KOLBÁSZOS RAKOTT PADLIZSÁN
SONKÁS-KOLBÁSZOS RAKOTT PADLIZSÁN

A krumplit héjában megfőzöm. Közben a padlizsánt, a paradicsomot és a kolbászt felszeletelem, a hagymát és a paprikákat karikára, a sonkát kockára vágom. A hagymát és a padlizsánt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Paprikás krumpli
Paprikás krumpli

A burgonyát megtisztítjuk, utána jól megmossuk, az apróbbakat egyben hagyjuk, a többit ketté- vagy kockákra vágjuk. A parasztkolbászt felkarikázzuk. A hagymát, a fokhagymát megtisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk