1.5 kg burgonya (megtisztított, hámozott)
125 g búzaliszt (BL55)
4 gerezd fokhagyma
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
só
bors - fekete (őrölt)
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd a reszelő kisebbik lukú felén lereszeljük.
Hozzáadjuk a lisztet (a burgonyától függ, mennyi levet enged, mennyi lisztet vesz fel), a tojást, a sót, a borsot ízlés szerint, az áttört fokhagymát és jól összekeverjük.
Bő, forró olajba kanállal lepényeket teszünk, majd mind a két oldalát megsütjük. A tócsnit használhatjuk húsok mellé garnírungként, vagy fogyaszthatjuk magában is. Ízesíthetjük akár mint egy lángost: tejföllel, fokhagymával, ketchuppel sajttal.
A zöldségeket felaprítjuk, a húsokat előkészítjük. (A tengeri mixet olvasszuk ki, ha fagyasztott, és jól csepegtessük le.) Elkészítjük a sofrito-t (alaplevet). Ehhez egy nagy lapo...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA bagettet szeletekre vágom, és a kizsírozott tepsibe rakom Ráteszem a bacon szalonnát és a sajtot ezt addig ismétlem míg minden elfogy a tetejére nem teszem rá a sajtot csak miko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában megfőzöm. Közben a padlizsánt, a paradicsomot és a kolbászt felszeletelem, a hagymát és a paprikákat karikára, a sonkát kockára vágom. A hagymát és a padlizsánt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, utána jól megmossuk, az apróbbakat egyben hagyjuk, a többit ketté- vagy kockákra vágjuk. A parasztkolbászt felkarikázzuk. A hagymát, a fokhagymát megtisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű