350 g zöld spárga
400 g csirkemell filé
30 ml olívaolaj
12 csipet só
6 csipet fehérbors (őrölt)
12 csipet köménymag (őrölt)
12 csipet fokhagymapor
6 szelet trappista sajt (szeletelt)
6 szelet gépsonka
A spárgát megtisztítjuk, majd sós vízben enyhén roppanósra főzzük. Ez kb. 5 percet vesz igénybe.
A csirkemellet szeletekre vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és fokhagymaporral.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, a húsok mindkét oldalát megsütjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
4-5 darab spárgát beletekerünk egy szelet sonkába, majd a hússzeletekre fektetjük és egy-egy szelet sajttal befedjük.
Előmelegített 220 C fokos sütőben ízlés szerint rápirítjuk a sajtot. Én kb. 5 percig sütöttem. Nem érdemes túl sokáig pirítani, mert kiszáradhat a hús.
Tálalhatjuk is az elkészült zöld spárgás-sonkás csirkemellet.
a babot előző este beáztatjuk -a sertéshúst felkockázzuk -egy lábosban vagy tüzálló edényben készitjük amit a sütőbe is betehetjük -a húst kevés zsiradékon megpiritjuk fehéredés...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejben és vízben felfuttatjuk, bedagasztjuk, és kelesztjük. Ha megkelt, két részre osztjuk. Egyiket a kizsírozott tepsi aljára tesszük, a másikat a töltelék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez összekverjük a hús, a rizst, a hagymát, a fokhagymát és a fűszereket. A savanyított káposzták levéből kicsit félreteszünk, majd hideg vízben átmossuk a fej savanyít...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KözepesA káposztát kicsit átmossuk, hogy ne legyen túlságosan savanyú, majd sós vízben feltesszük, és megfőzzük. A rizst a hagyományos módon megpároljuk. A szalonnát koc...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepes