menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott galuska 2. - tejfölös-tarjás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hozzávalók / 6 adag

4 db tojás
100 dkg finomliszt (finom)
só ízlés szerint
1 nagy fej vöröshagyma (vagy lilahagyma)
20 dkg bacon (vagy császár szalonna)
15 dkg füstölt-főtt tarja
150 g tejföl
10 dkg sajt

Elkészítés:



A hagymát összedaraboljuk, és kevés zsíron megpirítjuk.
A császárszalonnát és a tarját kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, és jól összepirítjuk.
Elkészítjük a galuskát, majd a tejföllel összekavarjuk.
A tejfölös galuska egyik felét tűzálló tálba rakjuk, rárakjuk a megpirított szalonna felét, majd a galuska másik felét, ismét a szalonnát, és végül a tetejére sajtot reszelünk.
Sütőben összemelegítjük.

Rakott galuska 2. - tejfölös-tarjás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ratatouille (francia recept)
Ratatouille (francia recept)

Mosd és tiisztítsd meg a cukkinit, padlizsánt és a paprikákat. Vágd fel őket közepes nagyságú kockákra. Mosd meg, és negyedeld fel a paradicsomot, tisztítsd meg a hagymát és vágd f...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Janee
Omlett
Omlett

Az omlett előkészítése Az omlett nagyon gyorsan elkészül, ezért fontos, hogy mindent a kezed alá készíts (ennek a francia szakszava a mise en place). Szükséged lesz a tojás(ok)r...

Elkészítési idő: előkészület 5 p
Nehézség: Könnyű
share
Rakott zöldbab
Avatar Dósa Gergely Kedvelnék
Rakott zöldbab

A darált húst ledinsztelt hagymán és fokhagymán fehérre pirítjuk, sóval borssal ízesítjük, esetleg chili porral. Félretesszük. A babot megtisztítjuk és vajon egy kevés vízzel puhár...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zöldséges csirkemell fasírt (diétás)
Zöldséges csirkemell fasírt (diétás)

Brokkolit alaposan (szinte szét) főzzük, hozzáadjuk a darált csirkemellhez. Mehet hozzá az apróra vágott/reszelt répa (vagy minden mehet a késes aprítóba) Hagyma, fokhagyma is. I...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk