0,5 kiló darált hús
4 darab tojás
4 szelet kenyér
1 darab hagyma
kiskanálnyi bors
kevés curry keverék
egy kevés pirospapkrika
10 deka reszelt sajt
kiskanálnyi Delikát 8 ételízesítő
kiskanálnyi majoranna
A hagymát apró kockákra vágom. Belekeverem a darált húsba. Beleteszem a fűszereket: bors, só, curry, pirospaprika - esetleg ízlés szerint más is - és jól összegyúrom.
Felverem a 4 tojást, esetleg kevés tejjel szaporítom, megsózom. A kenyérszeleteket megmártom benne, s egy előre kikent kis tepsibe lerakom a kenyérszeletek felét, erre egy sor húspépet igazgatok. Ismét egy sor mártott kenyér, a tetejére hús kerüljön. Megszórom a reszelt sajttal, és a gázsütő 2-es fokozatán addig sütöm, míg a sajt szép piros nem lesz. (
2 közepes db vöröshagyma 15 dkg bacon 15 dkg erdélyi szalonna 25 dkg vörösbab (konzerv) 25 dkg fehérbab (konzerv) 1 közepes db hegyes erős paprika (ízlés szerint) 3 gerezd fo...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KözepesA virslit felkarikázzuk, majd olajban megpirítjuk. Amikor szépen megpirult ráöntjük a tejfölt, amit előtte összekevertünk fűszerekkel. A fűszerezés mindenkinek az ízlésére van...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók 4-5 személyre 8 dkg füstölt szalonna kockára vágva • 14 dkg házikolbász karikára vágva • 1 hagyma apróra vágva • 1 zöldpaprika apróra vágva • 1 paradicsom hámozva • 1/2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit kevés sóval és a feldarabolt fokhagymával puhára pároljuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleöntjük a párolt brokkolit, összekeverjük a felkockázott sonkával. 4 d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű