A currys cukkiniraguhoz
4 ek olívaolaj
2 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csipet só
4 db cukkini (zsenge)
3 db zellerlevél (finomra aprítva)
0.5 csokor petrezselyem (finomra aprítva)
140 g sűrített paradicsom
3 ek ételízesítő
1 kk négyszínű bors ( őrölt )
1 tk curry por
2 kk kurkuma
A petrezselymes krumplihoz
2.5 kg újkrumpli
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
1 l víz
1 ek vaj
A csirkemájhoz
0.75 kg csirkemáj ( friss)
6 ek mangalica zsír
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
A cukkiniragu elkészítése:
Egy lábasba öntjük az olívaolajat.
A hagymát tisztítjuk, és mivel nem csípős, mint a rendes vörös, mert ez direkte befőzőhagyma, édeskésebb, apró kockákra vágjuk.
A fokhagymát tisztítjuk, és zúzzuk.
A kétféle hagymát tegyük bele az olívaolajba, kis sót szórjunk rá, és fedő alatt pároljuk-pirítsuk.
A cukkiniket mossuk, két végét levágjuk, nem túl apróra, de nem is nagyra (középút!) felkockázzuk, és beletesszük a hagymába.
Rászórjuk a vegetát, borsot, az aprított zellerzöldet, a petrezselyemzöldet is aprítva, a sűrített paradicsomot, kurkumát és a curryt.
Fedő alatt, kissé megkeverjük, és elkezdjük főzni. Néha kóstoljuk meg, kell-e bele még fűszer, és egyszer még megkeverjük.
Ha már úgy ítéljük meg, hogy roppanósan puha, vegyük le a fedőt, és főzzük így pár percig, hogy a levét elfője (ez kb.6-7 perc).
A petrezselymes burgonya elkészítése:
A burgonyát tisztítsuk meg, és sós vízbe tegyük fel főni.
Ha megfőtt, akkor leszűrjük, és a vajjal és a finomra vágott petrezselyemmel óvatosan összekeverjük.
Tálalhatjuk.
A csirkemáj elkészítése:
A lábasba beletesszük a zsírt, felolvasztjuk, és beletesszük egyenként a csirkemájakat. Középlángon, szép lassan sütni kezdjük, majd félidőben megfordítjuk. Mindkét oldalt 6-7 percig sütjük, pároljuk.
Csak a kivétel, lecsepegtetés után, tálaláskor sózzuk és borsozzuk, mert a máj ha előbb sózzuk, megkeményedik.
A burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk és kevés olajon megsütjük. Külön edényben megsütjük a felkarikázott hagymát, hozzáadjuk a cikkekre szeletelt paradicsomot és a paprikát, í...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA savanyú hordóskáposztát vöröshagymás, paprikás zsíron megpárolunk. Személyenként 8 deka rizst számítva megmosunk, szitára öntjük, ha megszikkadt, kevés zsíron megpirítjuk, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaplevet egy kisebb edényben kis lángon felmelegítjük, és takarékon melegen tartjuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Egy nagyobb edényben felhe...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűSerpenyőben 1-2 evőkanál olívaolajon a csirkemell csíkokat megsütjük, amit előzőleg ízesítjük sóval, borssal és grill fűszerrel, ha kész, tányérra szedjük. A visszamaradt olívaola...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű