-1 hagyma
-sajt
-1-2 kanál petrezselyem
-1 tojás
-50 dkg darált hús
-2 ek.paradicsomlé
-15 dkg túró
-7 ek. tej
-6 ek. olaj
-só,bors
-30 dkg liszt
-1 sütőpor
-margarin
hús-hagyma-petrezselyem-paradicsomlé-bors-sajt-túró-tej-olaj-só-->összekeverem.-liszt-sütőpor hozzá-->kinyújtom.
Darált hús a tésztára+feltekerem-->tepsibe.
tej+tojás-össze+megkenem a tésztát vele :)
A rókagombát olívaolajon pirítottam. A fűszerek durvára tört vegyes bors, rozmaring és kakukkfű voltak. Szerencsére ma már mindenfelé lehet kisméretű paradicsomfajtákat vásároln...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olívaolajon lepiritjuk a bacont, a fokhagymával átforgatjuk. Meghintjük a liszttel, majd a tejszínnel és a tejjel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a gombócokat: a húst összedolgozzuk a tojással meg a zsemlemorzsával, ízesítjük sóval, borssal. Vizes kézzel apró kis gombóckákat formálunk. Készítünk egy pörk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű