500 g csirkemell filé
3 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint majoránna
ízlés szerint pirospaprika
étolaj
A körethez:
ízlés szerint sültkrumpli
A vöröshagymát felkockázom és kevés olajon üvegesre pirítom. Ha kész, hozzáadom az összezúzott fokhagymát és pár perc alatt összepirítom.
A húst felkockázom apróbb darabokra és a hagymás alaphoz adom.
A húst fehéredésig sütöm, majd hozzáadom a fűszereket
1,5 dl vízzel felöntöm a húst és fedő alatt 30 percig párolom.
Ha a hús megpuhult, leveszem a fedőt és a vizet elfőzöm alóla. A sok hagyma miatt egy sűrű, szaftos ételt kapunk
Az elkészült húst sült krumplival tálalom.
1. Üvegesre pirítjuk a hagymát, bele a fokhagyma és a paradicsompüré, ezután a fűszerek. 2. Összekeverjük a hozzávalókat, egyenletesen szétnyomkodjuk sütőpapíron, rá a feltét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat karikára vágom, és a szalonna kisütött zsírján megpirítom (ha kell adok még hozzá egy kis olajat, vagy zsírt). Rádobom a felszeletelt gombát, sózom, borsozom és megpáro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagyon régen sütöttem zsemlét... Mostanság valamiért nem is nagyon fogyasztok sem kenyeret, sem zsemlét. Amúgy is szoktam édes/sós kelt tésztákat sütni, ha pedig nincs éppen semmi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet csíkokra vágjuk és meghempergetjük a lisztben. Kis olajban sütjük, amíg a liszt megpirul rajta, majd kiszedjük egy tányérra és félretesszük. A felaprított hagymát p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű