Családireceptkönyv.hu

Disznótoros káposzta


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 10
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3-3,5 kg csontos, zsíros hús, 1,5-2 kg savanyú káposzta, 2 evőkanál zsír, 6-7 evőkanál liszt, 1 evőkanál őrölt paprika, 2 fej vöröshagyma, 1,5 liter paradicsomlé, só.

Elkészítés:


Ha a sertés öregebb volt, akkor a húst, ha a sertés fiatal volt, akkor a káposztát tesszük fel előbb főzni. A húst feldaraboljuk, megmossuk és 10 literes fazékba tesszük, annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Lassú főzéssel félpuhára főzzük, hozzátesszük a savanyú káposztát, megsózzuk, és bő lében tovább főzzük. A zsírból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, keverés közben hozzátesszük az őrölt paprikát és a paradicsomlé egy részét, vízzel hígítjuk, csomómentesre keverjük, és a megmaradt paradicsommal együtt a káposztához öntjük. Még tovább főzzük, hogy a rántás jól belefőjön, ha szükséges, vízzel hígítjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A káposzta több napig eltartható, ismételt melegítés után is fogyasztható. A toros káposzta hét melegítés után a legjobb.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos Baconös hústekercs
Sajtos Baconös hústekercs

nyolc szelet szalonnát leterítek majd a másik nyolcat keresztezve össze fűzőm. Én úgy csináltam hogy hol az 1 a 3 ,5 , 7 szeletet hajtottam fel utána egyet keresztbe tettem majd v...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Fojtott hús
Fojtott hús

A hagymát szálasra szeleteljük. a burgonyát keskeny karikákra vágjuk. a húst vékonyra szeljük, alaposan kiverjük. a szalonnát apró kockákra vágjuk. a kizsírozott tűzálló tálba ré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsó gazdagon kicsit másképp
Lecsó gazdagon kicsit másképp

A füstölt szalonnát felkockázom és zsírjára sütöm Szeleteld fel a hozzávalókat a paradicsom kivételével. Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzáadom a karikára vágott paprikát,,kol...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Avatar Juhtúrós puliszka
Juhtúrós puliszka

A vizet a sóval főni teszem ,mikor forrni kezd, folyamatosan beleszórom a kukoricadarát , és állandó keverés mellett addig főzöm , amíg jól összeáll ( úgy, mint a tejbegríz). Lev...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk