3-3,5 kg csontos, zsíros hús, 1,5-2 kg savanyú káposzta, 2 evőkanál zsír, 6-7 evőkanál liszt, 1 evőkanál őrölt paprika, 2 fej vöröshagyma, 1,5 liter paradicsomlé, só.
Ha a sertés öregebb volt, akkor a húst, ha a sertés fiatal volt, akkor a káposztát tesszük fel előbb főzni. A húst feldaraboljuk, megmossuk és 10 literes fazékba tesszük, annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Lassú főzéssel félpuhára főzzük, hozzátesszük a savanyú káposztát, megsózzuk, és bő lében tovább főzzük. A zsírból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, keverés közben hozzátesszük az őrölt paprikát és a paradicsomlé egy részét, vízzel hígítjuk, csomómentesre keverjük, és a megmaradt paradicsommal együtt a káposztához öntjük. Még tovább főzzük, hogy a rántás jól belefőjön, ha szükséges, vízzel hígítjuk.
A káposzta több napig eltartható, ismételt melegítés után is fogyasztható. A toros káposzta hét melegítés után a legjobb.
A krumplit nyersen elreszeljük- Sót és lisztet teszünk bele.Forró vízben nokedli szaggatóval kiszaggatjuk.Tea vajon átpirítjuk és túróval esetleg sajttal tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk a csirkemellet 3 cm-es kockákra, sózzuk, szórjuk meg borssal, majd kevés olajon pirítsuk szép pirosra. A zöldségeket, félig pároljuk meg. Egy jénai tálat kenjünk ki olajjal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet a sóval és a kis darabokra vágott vajjal gyorsan összedolgozom, hozzáadok annyi hideg vizet, amennyit felvesz, majd golyót formálok belőle. Liszttel meghint...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA Kókusz olajon pirítsd meg a hagyma felét, fokhagymát paprikát és a kakukkfűvet. kb. 3 perc. Ezt követően add hozzá a csirkét ès fűszerezd meg egy kis sóval ès borssal, majd tölts...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű