-50 dkg sertéshús
-3 burgonya
-2 db tojás
-5 dkg liszt
-só,olaj
Húst besózom.
Krumplit lereszelem.
Panír:
liszt+tojás+reszelt krumpli+húst bele forgatom-->kisütöm olajba :)
. „Baranyában, Tolnában mondják azt, hogy »halasan« főznek pörköltet: úgy, mint a halászlét. Hagymapirítás nélkül, hideg vízben kezdik el főzni a húst a bográcsban a fűszerekkel, f...
Elkészítési idő: 3.5 óra Nehézség: KözepesEgy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk. A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk. A forrásban lévő vízbe belesza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kicsontozzuk, és kb 5 cm-es darabokra vágjuk. 3 ek olajon megpirítjuk a bacont. A tejfölt összekeverjük a megpirított bacon kockákkal, a vékonyra vágott lilahagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa sajtszeleteket vékony csíkokra vágom, és a felét egy lapos tűzálló tálra terítem. A tojásokat egyenként felütve úgy rakom a sajt tetejére, hogy a sárgája egynek se menjen szét. M...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű