Családireceptkönyv.hu

Csábító rakott karfiol,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,20 —1,50 kg-os karfiol
2 dkg só
15 dkg sonka vagy sovány főtt füstölt tarja
6 dkg vaj
2 dkg zsemlemorzsa
Gratin mártáshoz :

5 dkg vaj
2 dkg liszt
2 dl tej
1 dl tejföl
2 tojássárgája
2 —3 dkg reszelt sajt +
2 dkg a leszóráshoz

Elkészítés:


A karfiolt egészben hagyjuk, jól megmossuk, legalább 20 percig sós, hideg vízben áztatjuk, leszedjük a zöld kis levélkéket és torzsáját tövig levágjuk. Utána leöblítjük és forrásban levő sós vízben puhára főzzük.

A sonkát finomra megvágjuk. Tűzálló tálat kivajazunk, morzsával beszórjuk. Elkészítjük a Gratin mártást. Kb. 1/3-át a tűzállóban elsimítjuk. Most a megfőzött karfiolt vízszintesen félbevágjuk és az alsó részét a gyökér felőli részével alul helyezve, a mártásra tesszük. A megvagdalt sonkát 1 —2 kanálnyi mártással összekeverjük, rákenjük a tálba tett karfiolra és felső részét lapát segítségével óvatosan rátesszük.

Bevonjuk a megmaradt mártással, a vajat rádaraboljuk, megszórjuk reszelt sajttal és középforró sütőben megpirítjuk

Csábító rakott karfiol,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
"Lábtörlő"
"Lábtörlő"

A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután kinyújtjuk kb. 25x35 cm-es lappá, majd óvatosan átemeljük egy sütőpapírral béle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Rakott kel
Rakott kel

A kelkáposztát 4 felé vágjuk, torzsáját kivágjuk (úgy, hogy azért a negyed fej ne essen szét), annyi sós vízbe tesszük fel főzni, hogy a víz ellepje. A hagymát megpuco...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsvéti aszpiktojás
Húsvéti aszpiktojás

Tojáshéjak előkészítése : A 10 tojást alaposan megmossuk, szikkasztjuk, majd kb. 2 cm átmérőjű lyukat készítünk óvatosan a tojások tetején Itt távolítjuk el a tartalmukat (term...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Mézes-mustáros tarja vele sült körettel
Mézes-mustáros tarja vele sült körettel

A húst érdemes fogyasztás előtt 1-2 nappal bepácolni. Ha ez nem jön össze, akkor is hagyjunk neki néhány órát. A húst alaposan megmossuk, a zsíros részeket eltávolítjuk, az inas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk