50 dkg csirkemáj
60 dkg burgonya
3 gerezd fokhagyma
majoránna
oregáno
őrölt pirospaprika
só, bors
olaj
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához keverjük, kiolajozott tepsibe tesszük. Fél dl olajba keverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd a burgonyára és a májra öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük, időnként megforgatjuk, hogy minden oldala jól átsüljön.
A darált húst egy tálba rakjuk, a rizst megmossuk, és hozzáadjuk a húshoz. A hagymákat olajon megpirítjuk, lehúzzuk a tűzről, majd pirospaprikával megszórjuk (ez egy pörkölt alap)...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit egy tálba kimérjük, és homogén tésztává gyúrjuk. Kb. 10-15 percig gyúrni kell, mire egységes lesz, és nem ragad. Mérlegen lemérjük, két egyenlő részre osztjuk,...
Elkészítési idő:tojás s-olvasztott vaj->összekeverem-cukor-van.cukor-reszelt citrom-liszt-tej-tojáshab-mazsola. Tepsibe-tészta-ha kész kis darabra szedem-serpenyőbe kicsit megpírítom.
Elkészítési idő: 1 óra