4 fej karalábé
4 főtt tojás
1 hagyma
2 pohár tejföl
darabka kolbász
só
Pucold meg a karalábékat, tojásokat, hagymát és a kolbászt majd karikázd fel.
Olajozz ki egy sütőtálat és sorba rendezd be a hozzávalókat.
Tedd a tál aljára a hagymakarikákat, majd a karalábét végül a tojást.
Sózd meg a tejfölt, majd halmozd a tojások tetejére.
Tejföl tetejére tedd a kolbászkarikákat, majd ismételd meg az egészet előröl.
Takard le alufóliával, majd mehet a sütőbe. 20 perc múlva vedd le a tetejéről és süsd készre!
A karalábé víztartalma magas, így a sütés során rengeteg levet ereszt. Ezért a már összeállított rakott karalábédat inkább takarás nélkül tedd a sütőbe. Csak akkor tegyél alufóliát rá, ha túlságosan pirulna a teteje
Fokozhatod az ízeket és a látványt, ha a tetejét reszelt sajttal szórod meg!
A krumplit zellerrel, vagy karfiollal is helyettesíthe
A rizst főzd készre, amíg rotyog, addig pedig készítsd elő a paradicsomszószt. A paradicsomokat vágd nyolcadokra, a hagymát kockázd fel, egy nagyobb lábasban tedd őket, fél deci és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzokásos módon felfuttatod lanyos cukros tejben az élesztőt a lisztbe beleöntöd az összetevőket.A tésztát jól kidolgozod ,kis cipót formálsz belőle lisztel megszórod a tetejét,egy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szalonnát apró kockára vágjuk, és a bográcsban lassú tűzön pirítjuk. Közben összeaprítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát megpucoljuk. Ha a szalonna kiengedte a zsírját mehet rá a...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Közepes