menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldséges tócsni


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg cukkini
20 dkg sárgarépa
20 dkg burgonya
10 dkg zeller
10 dkg karalábé
2 tojás

őrölt bors
1 marék petrezselyemzöld
1 marék metélőhagyma
kb. 5 dkg liszt
1 dl olaj

Elkészítés:


A megtisztított zöldségeket nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, 1 kávéskanál sóval megszórjuk, majd 1/2 órát állni hagyjuk.
A zöldségeket sűrű szövésű szitába rakjuk, és jól kinyomkodjuk, hogy minél kevesebb levük maradjon.
Műanyag tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a zöld fűszereket, ízesítjük őrölt borssal, és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy összeálljon a massza.
Az olajat serpenyőben felhevítjük, a masszából néhány adagnyit – egymáshoz nem túl közel – belehelyezünk, és kanál segítségével kb. 8 cm-es pogácsákat alakítunk belőlük.
Mindkét oldalukat szép pirosra sütjük.
Sült húsok mellé köretként vagy kevés tejföllel meglocsolva önálló fogásként is tálalhatjuk.

Zöldséges tócsni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Chilis bab
Chilis bab

Kockázzuk össze a hagymákat, majd dinszteljük meg őket egy kis olajon. Ha kész a hagyma, mehet rá a fűszerpaprika, keverjük össze egy perc alatt, hagyjuk, hogy megolvadjon a paprik...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar paradicsomos káposzta
paradicsomos káposzta

Elkészítés: A káposzta külső leveleit és a torzsát távolítsd el, majd mosd meg, és vágd vékony csíkokra. A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és a káposztával együtt tedd fazékba...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Betyáros - Sárréti
Betyáros - Sárréti

A szalonnát kiolvasztjuk,majd a zsírból kiszedjük. A zsírba megpirítjuk a lebbencset. Ezután tesszük rá a hagymát,pirospaprikát,sót,borsot. Vizet (keveset!) öntünk rá,dobhatunk bel...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Paprikás krumpli K.T Zsófi módra
Paprikás krumpli K.T Zsófi módra

Én szoktam jóóó sok hagymát aprítani, csak úgy parasztosan, nem kell kicsire, azt olajon elkezdem üvegesre párolni és csinálok egy paprikás alapot (mikor üveges, lehúzom a tűzről,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk