2 nagy burgonya
1 cukkini
40 dkg darált sertéshús
1 tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
friss zöldpetrezselyem
3 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj
A burgonyát és a cukkinit megtisztítjuk, majd lereszeljük és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a húst, a tojást és a zsemlemorzsát, fűszerezzük és a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet is belekeverjük, majd jól összegyúrjuk. Mikor összeállt, fasírtokat formálunk belőle és kiolajozott tepsibe tesszük, a tetejét is átkenjük olajjal és 30 percen át sütjük 180 fokon. Időnként megforgatjuk, hogy átsüljenek.
Előző este a babot, a gerslit és a húsokat hideg vízbe beáztatjuk. Én kacsasütőben szoktam megcsinálni /de lehet római tálban is, amit ugyanúgy, mint a húsokat, legalább 4 órát...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesAz olajból, a lisztből és a reszelt hagymából világos rántást készítünk, felöntjük kb. 5-6 dl vízzel. Fűszerezzük babérlevéllel, sóval, cukorral, kevés ecettel, mustárral. Belekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát, fokhagymát szeletekre vágva, olajon (én libazsíron!) megfonnyasztjuk, az 1-2 cm-es csíkokra vágott káposztát is hozzárakjuk, és szintén megpirítjuk. Megmosott barnarizst...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Amikor a zöldborsó már majdnem megfőtt, hozzá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű